Adrian Mutu, discurs special pentru jucătorii României înainte de plecarea spre Euro U21: „Sunteți cei mai buni! E un moment unic”

3 săptămâni in urmă 2

România U21 se pregătește de un nou turneu final de Campionat European, iar Adrian Mutu a avut un discurs special pentru jucători, înainte de plecarea spre Ungaria.

Selecționerul reprezentativei de tineret nu concepe ca România să rateze ieșirea din faza grupelor și le-a cerut jucătorilor atitudine, concentrare și să demonstreze că „sunt cei mai buni”.

Ajunsă la precedentul turneu final până în semifinale, acolo unde au pierdut cu scorul de 2-4 chiar în fața Germaniei, echipa antrenată acum de Adrian Mutu visează la o nouă performanță remarcabilă. România va face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Germania și Țările de Jos și va juca meciurile cu aceste echipe în perioada 24-30 martie, la Budapesta.

Adrian Mutu, discurs înainte de Euro U21! Mesaj pentru jucătorii României U21: „Să arătați că sunteți cei mai buni!”

„Știu că veniți din momente diferite, unii sunteți euforici, dați goluri la echipele de club, alții, mai puțin, nu aveți victorii sau nu prea jucați. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive și negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îți dă multă responsabilitate și importanță. Veți vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim.

Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanță și trofee. Când cineva te măsoară cine ești se uita la statistică și la trofee. Dacă nu le ai, ești doar un jucător care joacă fotbal. Așa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult.

Cu cât aveți mai multe rezultate, cu atât pretențiile cresc și trebuie să muncești mai mult. Lăsați totul deoparte, concentrați-vă pentru că a ieși din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță și a ne simți împliniți că suntem acolo. Gândiți-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care ați jucat, ambiția… La Euro toate meciurile sunt așa. Primul, cu Țările de Jos, și până în finală, toate meciurile sunt așa.

Adrian Mutu, înainte de Euro U21: „E un moment unic pentru voi!”

Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteți buni, dar și ei sunt buni. Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu știu că sunteți în stare să arătați că sunteți cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veți vedea ce importanță vă va da acest turneu final ca fotbaliști, pe viitor.

Concentrați-vă, adunați-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentrați și sunteți atenți. Și nu uitați că sunteți cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, și a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieșit de acolo. Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă! Mai aveți puțin până veți juca la turneul final. Lăsați tot, uitați de echipele de club, aici sunteți la echipa națională a României, e altceva, e mult peste!”, a fost mesajul lui Adrian Mutu, pentru jucătorii României U21.

The post Adrian Mutu, discurs special pentru jucătorii României înainte de plecarea spre Euro U21: „Sunteți cei mai buni! E un moment unic” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă