Adrian Chesnoiu, deputat PSD: Vom vota orice altă moțiune dacă a noastră nu va trece

1 lună in urmă 29

Adrian Chesnoiu, deputat PSD / Captură foto Adrian Chesnoiu, deputat PSD / Captură foto

Anunțul momentului legat de faptul că PSD s-ar fi răzgândit și a decis să vină în Parlament cu propria moțiune de cenzură aruncă în aer scena de politică. Deputatul social-democrat Adrian Chesnoiu a explicat în emsiunea "Deschide lumea", moderată de jurnalista Marilena Mititelul, de la Realitatea PLUS, care este miza deciziei partidului din care face parte privind depunerea unei proprii moțiunid e cenzură împotriva Guvernului Cîțu și ce calcule au stat la baza acesteia.

SÂMBĂTĂ, 04 SEPTEMBRIE 2021, 17:36

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"PSD a făcută publică intenția de a depune o moțiune de cenzură acum 2-3 săptămâni. Am spus atunci că avem 204 voturi împreună cu cei de la AUR pentru a depune o moțiune împotriva guvernului PNL-USR-UDMR. Am spus că atunci când vom avea 234 de voturi o vom depune (în Parlament - n.r.).

Fără votul nostru nu se poate da jos guvernul. Între timp, cei de la USRPLUS, s-au răzgândit și au vrut să facă un exercițiu de șantaj public la colegii de coaliție și unul de imagine că vor să scape de Cîțu, dar să nu iasă de la guvernare.

Guvernarea se poate face prin căderea Guvernului Cîțu, urmarea Constituției, consultări cu președintele Klaus Iohannis", a afirmat deputatul PSD. 

Adrian Chesnoiu a subliniat că social-democrații vor vota orice moțiune care va duce la căderea guvernului PNL-USRPLUS-UDMR.

Totodată, el s-a declarat optimist în privința șanselor reușitei unei posibile moțiuni social-democrate.

"Moțiunea pe care o vom depune după decizia de mâine a BPN va trece. Noi vom vota moțiunea PSD și dacă nu trece vom vota orice altă moțiune. Dacă a noastră, nu trece, dar va trece", a mai spus paralmentarul. 

Reamintim că potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, PSD ia în calcul varianta depunerii propriei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Prin urmare, social-democrații vor discuta, mâine, într-o ședință a Biroului Permanent Național (BPN) al partidului, despre posibilitatea de a depune propria lor moțiune de cenzură.

Explicația este că moțiunea nu trebuie să fie despre un singur om, ci despre activitatea întregii coaliții, per ansamblul său. Potrivit social-democraților, moțiunea va fi adresată tuturor parlamentarilor pentru a o vota, celor care chiar își doresc să dea jos guvernul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă