Adrian Campos, fost pilot de Formula 1, a murit la doar 60 de ani! E omul care l-a ajutat pe Fernando Alonso să devină campion mondial

1 lună in urmă 2

Adrian Campos, fost pilot de Formula 1, a murit la 60 de ani, din cauza unor probleme cardiace.

Campos a luat startul în 17 curse din sezonul 1987/1988 al Formulei 1, fără să câștige niciun punct.

El s-a concentrat apoi pe managementul echipelor din seriile pentru juniori, unde a lucrat cu viitorul campion mondial de F1, Fernando Alonso.

Fostul pilot de F1 și șef de echipă Adrian Campos a murit la doar 60 de ani: „Inima lui a încetat să bată, dar amintirea lui va fi motorul”

Adrian Campos, fostul pilot de F1, a decedat, deși avea numai 60 de ani. Campos Racing, care are echipe în seriile suport ale Formulelor 2 și 3, a emis un comunicat oficial în care a anunțat că fondatorul ei a trecut în neființă din cauza „unei afecțiuni coronariene care s-a manifestat brusc”.

„Inima lui a încetat să mai bată, dar amintirea lui va fi motorul care ne va face să luptăm pentru a continua moștenirea lui”, au declarat cei din cadrul echipei pe contul de Twitter.

Spaniolul Campos a concurat în 17 curse de F1 pentru Minardi, în sezonul 1987/1988, fără să își adjudece niciun punct. El s-a concentrat apoi pe conducerea unor echipe din seriile de juniori, acolo unde a lucrat cu viitorii piloți de F1 Marc Gene și Fernando Alonso, la începuturile carierelor lor.

La auzul veștii tragice despre dispariția lui Campos, dublul campion mondial de F1 cu Renault în 2005 și 2006 a postat o poză cu eroul său pe rețelele sociale.

În 2009, Campos a depus o ofertă pentru a introduce în Formula 1 o echipă numită Campos Meta, care a fost acceptată de șefii din Marele Circ, dar problemele financiare l-au obligat să schimbe patronatul echipei, care a concurat sub numele de Hispania și mai apoi de HRT F1. Noul team de F1 a dispărut din competiție la finalul lui 2012.

The post Adrian Campos, fost pilot de Formula 1, a murit la doar 60 de ani! E omul care l-a ajutat pe Fernando Alonso să devină campion mondial appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă