Adrian Câciu, propus la Finanțe, se declară un economist de tip keynesian. „Știu că sunt mulți care se declară libertarieni, dar trăim totuși într-o realitate”

1 săptămână in urmă 17

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 23:03

63 citiri

Adrian Câciu, propus la Finanțe, se declară un economist de tip keynesian. „Știu că sunt mulți care se declară libertarieni, dar trăim totuși într-o realitate”

Adrian Câciu, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Finanțelor, a declarat luni, 22 noiembrie, că bunăstarea oamenilor creează bunăstarea economică. ”Trebuie să facem un echilibru între ceea ce înseamnă resurse și redistribuirea lor către economie și către oameni”, a subliniat acesta.

„Europa este o economie socială de piață, dar eu sunt un economist de tip keynesian, pentru că, până la urmă, globalizarea nu înseamnă altceva decât o economie socială de piață. Știu că sunt mulți economiști care se declară libertarieni, dar trăim totuși într-o realitate și trebuie să facem un echilibru între ceea ce înseamnă resurse și redistribuirea lor către economie și către oameni - până la urmă, societatea se construiește pe oameni”, a declarat Câciu luni seară, la B1 TV.

Întrebat dacă se poate spune că este în antiteză cu Florin Cîțu, președinte PNL, acesta a afirmat: „Nu, n-aș spune. Cred că dânsul n-a avut bine definită doctrina, pentru că, după cum vedeți, a avut o politică social-liberală mai degrabă decât una liberală propriu-zisă. Politicile aplicate și de guvernul Orban și de guvernul Cîțu nu au fost unele libertariene, ci au fost unele totuși cu niște stimuli atât pentru partea de locuri de muncă, cât și pentru partea de oameni, adică s-a contrazis în declarații. Eu îmi mențin viziunea mea, care se duce către bunăstarea oamenilor, că numai bunăstarea oamenilor creează bunăstarea economică, bunăstarea economică creează bunăstarea statală și tot așa”.

„Principiul redistribuirii să știți că, simplist vorbind, este acesta: iei de la bogați și dai la săraci, dar gândiți-vă că bogații nu ajung bogați fără a se folosi într-un mod pozitiv, nu într-un mod negativ, de ceilalți din jurul lor. Până la urmă, bogăția nu este o loterie, este o muncă, care s-a bazat pe valoarea adăugată adusă atât de către mijloacele de producție, dar mai ales de către capitalul uman”, a mai spus el. Câciu a precizat că a folosit termenul „folosire” într-un sens „pozitiv, în care există un parteneriat, chiar dacă este angajat-angajator”.

Citeste si:

Demisie în bloc în PNL. Partidul rămâne fără cei 17 parlamentari care s-au dezafiliat. „Nu se poate face nicio opoziţie din interitoriul PNL”

Toți cei 17 liberali care s-au dezafiliat grupului parlamentar al PNL vor demisiona din partid, a anunțat luni, 22 noiembrie, deputatul Alexandru Kocsis-Cristea. Aceștia au cerut în mod repetat...

 „Am făcut stagiul militar și am construit o revistă de gândire strategică”

Social-democratul Vasile Dîncu a declarat luni, 22 noiembrie, după stabilirea listei miniștrilor care vor face parte din viitorul guvern, că PNL, PSD și UDMR s-au angajat să pună în aceste...

Digi24.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă