Adrian Câciu cere protestatarilor înţelegere: „Economia este în suferinţă şi începem să facem proteste. Haideţi să nu şantajăm statul!”

2 săptămâni in urmă 38

Adrian Câciu a făcut un apel mai ales la poliţişti şi profesori, spunând că aceştia trebuie să înţeleagă că momentan nu există la buget fondurile necesare pentru acordarea drepturilor salariale prevăzute în lege, dar acestea ar putea fi alocate prin rectificarea bugetară din vară.

„Dreptul de a protesta este al tuturor. Trebuie corelat cu ceea ce se întâmplă în jur. E adevărat, doi ani de zile grila profesorilor a fost înghețată. Acest guvern a reușit să găsească o sumă pentru a începe o recuperare pentru profesori și pentru sănătate.

Ne legăm de benefiaciarii sistemelor publice că ei nu mai primesc beneficii. Trăim într-o țară care nu este stabilizată. Dacă nu înțelegem că suntem la porțile valului 5, economia nu şi-a revenit, economia este în suferință și începem să facem proteste… cei de la poliție fac greve. Haideți să nu șantajăm statul pentru că nu ne-am primit dreptul. În acest moment încercăm să dăm drepturile. Nu suntem în situația în care nu vrem să acordăm drepturi. Să se uite și la oamenii care trăiesc din salariul minim sau la oamenii care nu au ce pune pe masă și apoi să protesteze. Fiecare e liber să facă ce dorește. Copiii nu trebuie sacrificați în numele niciunui obiectiv.

Adrian Câciu: „Anul trecut, când nu s-a dat nimic, nu au fost astfel de nervozităţi”

Încercăm să stabilizăm țara și la rectificare să revenim cu o recuperare pentru polițiști și profesori. Noi vom face totul să se recupereze aceste drepturi. A rămas să ne vedem după sărbători, sunt surprins să văd în fiecare zi amenințarea cu proteste. Suntem deschiși la dialog, nu aș vrea să inducem panică în părinți, copii, populație. Vom avea discuții și cu personalul din sănătate, pentru că TESA a rămas fără creșteri salariale. Trebuie găsită o soluție la rectificare”, a declarat Adrian Câciu, duminică seara, la Realitatea Plus.

„Anul trecut, când nu s-a dat nimic, nu au fost astfel de nervozități. Acum, lucrurile stau altfel. O fi crescut ea, economia, dar nu a crescut ca un efect al unor politici reale. Nimeni nu vrea răul nimănui. Nu acționăm în sfidarea cuiva, din contră, vrem să ajutăm”, a mai punctat ministrul.

„Polițiștii pot face un efort la creșterea colectării. Să ne îndreptăm împotriva celor care eludează statul și vor fi bani și pentru polițiști, și pentru profesori. Cu toții trebuie să facem eforturi”, este de părere Adrian Câciu.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, anunţul pe care şoferii români nu voiau să-l audă: „Din păcate, în următorii 5 ani sunt şanse mici să înceapă construcţia la autostrada Ploieşti-Braşov”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă