Adolescentul care și-a denunțat tatăl la FBI pentru participarea la asaltul de la Capitoliu: „mi-a spus că trădătorii sunt împușcați”

1 lună in urmă 13

Un adolescent care l-a denunțat la FBI pe tatăl său care a participat la revoltele de la Capitoliu spune că, în ciuda faptului că se simte vinovat și că în momentul de față se ascunde, ar proceda la fel dacă ar mai fi în această situație.

Jackson Reffitt, 18 ani, a spus că l-a denunțat pe tatăl său pentru a-și proteja familia, potrivit The Huffington Post.

Reffitt a declarat: „Am contactat FBI-ul după revoltele de la Capitoliu să le spun despre tatăl meu. Am făcut ceea ce trebuia pentru a-mi proteja familia și pe tatăl meu”.

Tatăl său, Guy Refffitt, 48 de ani, din Wylie, Texas, a fost arestat sâmbătă, 17 ianuarie.

El a fost acuzat de obstrucționarea justiției și intrare ilegală, iar probele judiciare includ un videoclip filmat în fața Capitolului, în timpul revoltei din 6 ianuarie.

El și-a amenințat soția și copiii în cazul în care l-ar fi denunțat.

Citește și: Român din SUA cu cazier pentru violență domestică arestat de FBI după asaltul de la Capitoliu. Ce s-a descoperit în casa lui

Jackson le-a spus celor de la FBI cum l-a amenințat tatăl său: „Dacă mă predai, ești un trădător și știi ce se întâmplă cu trădătorii. Trădătorii sunt împușcați”.

Adolescentul a declarat pentru New York Times că și-ar dori să poată vorbi cu tatăl său, ca să-i explice de ce a procedat astfel. În momentul de față, el nu locuiește în casa părinților și nici nu vrea să spune unde se află, pentru că se teme pentru siguranța lui.

„I-aș spune că îmi pare rău că l-am pus în această situație, mă simt oarecum vinovat, dar aș face asta din nou.... Îmi spunea mereu că va face ceva important. Nu știam ce avea de gând”, a mai declarat tânărul.

El a mai declarat pentru CNN că părerea lui este că Donald Trump este vinovat pentru tot ceea ce s-a întâmplat, inclusiv cu tatăl său.

Presa din Dallas a obținut o declarație de la un apropiat al familiei care știe de la Reffitt Sr. că avea de gând să meargă la Washington „pentru a proteja țara”. El ar fi luat o armă cu el și a spus ulterior că „a luat cu asalt Capitoliul”.

Fotografiile făcute în ziua respectivă îl arată pe Reffitt purtând o cască cu o cameră fixată pe ea și cu o vestă antiglonț.

Guy Refffitt Guy Refffitt FOTO: Justice.gov

FBI-ul a găsit o pușcă AR-15 și un pistol când i-au percheziționat casa. Soția lui Reffitt le-a spus agenților că este membru al unei mișcări de extremă dreaptă, anti-guvernamentală.

Editor : D.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă