Adolescentul care a spart conturile de Twitter ale lui Joe Biden și Bill Gates pentru o escrocherie cu bitcoin, condamnat la 3 ani de închisoare

2 luni in urmă 7

Un hacker, în vârstă de 18 ani, care a reușit să intre în 2020 în conturile de Twitter ale celor mai celebri miliardari americani şi ale altor personalităţi cu notorietate din SUA pentru a solicita tranzacții cu moneda virtuală bitcoin va petrece următorii trei ani la închisoare, potrivit The Guardian.

Graham Ivan Clark, din Florida, avea 17 ani când a hackuit în iulie 2020 o serie de conturi ale unor personalități cunoscute.

Printre cei cu conturile de Twitter sparte s-au numărat miliardarii Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Michael Bloomberg, precum şi politicienii Joe Biden şi Barack Obama, dar şi vedetele Kanye West şi Kim Kardashian.

Odată ce le-a accesat conturile oficiale, Clark a postat un link către o adresă de bitcoin prin care le cereau urmăritorilor să facă donații la acea adresă, iar în schimb le promiteau că le vor dubla suma trimisă.

Din documentele instanței a reieșit că Clark a câștigat mai mult de 100.000 de dolari din toată schema, însă vocații săi au spus că a returnat suma de atunci.

Clark a putut accesa conturile după ce a convins un angajat de laTwitter că lucrează în departamentul de tehnologie informațională al companiei, potrivit Tampa Bay Times.<br>

Incidentul a reprezentat cel mai important atac informatic al unei platforme majore de socializare. Twitter a fost forțată să suspende toate conturile verificate de la trimiterea de tweet-uri timp de câteva ore, în timp ce lucra la securizarea platformei.

Clark, care pe atunci era elev la liceu, a fost arestat câteva zile mai târziu.

Ca parte a unei înțelegeri, Clark a pledat vinovat de fraudă organizată, faptă care se pedepsește cu până la 30 de ani de închisoare.

El a fost condamnat ca „tânăr infractor” și executa trei ani într-o închisoare pentru tineri, urmat de trei ani de probă. De asemenea, el ar putea avea opțiunea să execute pedeapsa la o școală de corecție.

În acest timp, el nu va putea accesa dispozitivele electronice fără supravegherea sau să utilizeze rețelele sociale.

Alți doi tineri au fost, de asemenea, acuzați de hack – Mason Sheppard, din Regatul Unit și Nima Fazeli, din Orlando. Cazurile lor continuă.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă