Adolescentă de 17 ani, din Cluj, imunizată cu serul greșit: ”Am stat 10 – 15 minute pentru a se vedea dacă apar semne adverse”

2 săptămâni in urmă 17

O elevă de 17 ani, Cluj, a fost imunizată greșit, cu serul Johnson&Johnson în loc de Pfizer, dintr-o eroare a centrului de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

”M-am dus luni la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Am completat cererea și nu mi-a cerut vârsta, numai CNP -ul și datele de pe buletin (adresă, nume).

M-am dus și m-am vaccinat cu Johnson și apoi mi-a spus doamna că nu aveam voie să mă vaccinez pentru că nu aveam 18 ani.  Am ieșit și am stat 10 – 15 minute pentru a se vedea dacă apar semne adverse.

Rata de vaccinare în unităţile de învăţământ. Sunt peste 1.100 de şcoli unde nu s-a vaccinat nimeni – DOCUMENT

Atunci când a vrut să îmi iau certificatul de vaccinare mi-au spus că nu mi-l pot da pentru că nu am 18 ani și că mi-l vor da când o să fac 18 ani (în februarie 2022) sau când se rezolvă”, a relatat tânăra pentru Știri de Cluj.

Eleva de la Colegiul Tehnic Raluca Ripan a declarat că a fost alegerea ei să se vaccineze cu Johnson&Johnson, însă adolescenta nu a fost informată că serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte.

”Au spus că își asumă greșeala, pentru că trebuiau să mă informeze. Acum mă simt puțin rău, dar cred că sunt efectele vaccinului”, povestește tânăra.

Johnson&Johnson este un vaccin care se administrează adulților cu vârsta de 18 ani și peste, informează Agenția Națională a Medicamentului.

Eleva din Cluj-Napoca ar fi trebuit să fie vaccinată cu Pfizer, care este folosit în cazul copiilor care au împlinit 12 ani.

Fratele tinerei susține că aceasta a fost scoasă rapid pe ușă în momentul în care reprezentanții centrului și-au dat seama de greșeală.

Un angajat al centrului spune că programul permite înregistrarea minorilor în sistem, însă certificatul nu poate fi emis.

”S-a transmis mai departe către București problema și așteptăm un răspuns.

Tabletele permit înregistrarea în sistem a minorilor, dar nu și eliberarea de certificate dacă s-au vaccinat cu Johnson. Este o greșeală informatică.

România nu mai are vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă a anunţat ce se întâmplă cu cei care erau programaţi la rapel

Noi avem 500 de persoane pe zi la vaccin și numai un medic și trei asistente. Este un volum mare de muncă. Alături de tânără s-a vaccinat și tatăl ei, cu Pfizer. Tânăra a optat pentru Johnson.

Noi am raportat situația la DSP Cluj și la Primăria Cluj-Napoca și așteptăm răspuns”, a spus unul dintre angajații Centrului, potrivit Antena 3.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă