Adolescent român rămas singur pe lume, mama, tatăl și sora lui au murit în același accident, în Italia

2 săptămâni in urmă 11

Un accident cumplit cu 4 morți care a avut loc în apropiere de Veneția, în Italia, a distrus o familie de români și a lăsat un adolescent singur pe lume, relatează portalul de știri Gazeta Românească, care citează Rai News.

Tatăl, mama și sora mai mare a lui Emilian Celin Ciobanu, 19 ani, au murit pe loc în mașina în care se aflau care a fost lovită de o Toyota condusă de o tânără. Autoturismul Toyota a intrat pe contrasens cu viteză, noaptea, și Fordul în care se aflau românii a fost aruncat de pe șosea, în șanț, ajungând un morman de fiare.

„M-am trezit brusc fără familie.”, a declarat băiatul, într-un interviu acordat jurnalistei Alessia Piovesan, de la Rai.

Adolescent român rămas singur pe lume, mama, tatăl și sora lui au murit în același accident, în ItaliaEmilian, alături de părinții și de sora lui. Foto: Facebook

Duminică seara, Emilian a mers la culcare. Părinții lui, tatăl, Francisc, în vârstă de 45 de ani și mama, Tatiana, de 40 de ani, plecaseră la gara din Mestre pentru a o lua pe sora lui, Diana Francesca, de 21 de ani, care se întorcea dintr-o excursie în Toscana.

„Pe la ora 2.00 noaptea m-au trezit carabinierii, au venit acasă și mi-au spus: «Condoleanțe, părinții tăi au murit»”., îşi aminteşte Emilian coşmarul pe care l-a trăit când a primit vestea.

Adolescent român rămas singur pe lume, mama, tatăl și sora lui au murit în același accident, în ItaliaEmilian, în interviul acordat pentru Rai News. Foto: Captură video

În ciuda durerii imense, băiatul vrea să-și amintească mereu de ai lui. Spune că vrea să pregătească un videoclip cu fotografiile lor și muzica pe care o iubeau. Mai presus de toate, vrea să continue școala, Institutul Tehnic Pacinotti din Mestre, „pentru că ei și- ar fi dorit asta” .

Familia Ciobanu trăia de mult timp în Italia, dar la Jesolo s-au stabilit de circa un an. „Mama mea lucra la Veneția, ca femeie la curățenie, iar tatăl meu era șomer, avusese un accident la locul de muncă și avea probleme la un braț.”, a povestit tânărul.

Nenorocirea a avut loc duminică, la ora 23.30, pe teritoriul localității Portegrandi, comuna Quarto dAltino. Familia de români se afla într-un Ford Focus, în momentul în care s-au ciocnit cu o Toyota Yaris, condusă de Jyotika Piaser, o tânără de 29 de ani. Aceasta se întorcea de la un bar și a intrat pe contrasens fără urme de frânare.

În urma impactului devastator, întreaga familie de români a murit loc, la fel și tânăra din cealaltă mașină.

Adolescent român rămas singur pe lume, mama, tatăl și sora lui au murit în același accident, în ItaliaMașina în care au murit părinții și sora lui Emilian. Foto: Vigili del Fuoco Veneto

Emilian a fost de acord ca organele părinţilor şi al surorii lui să fie donate. Tânărul român este încă elev la Institutul Tehnic Pacinotti din Mestre, dar deja se gândește să își găsească un loc de muncă, pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. „Va trebui să-mi găsesc un loc de muncă, am de plătit chiria casei, dar aș vrea să termin și școala”, a mărturisit băiatul.

Familia Ciobanu era originară din comuna Hălăucești, județul Iași, iar Emilian are intenția de a repatria corpurile neînsuflețite ale părinților săi și ale surorii. „Părinții mei sigur ar fi vrut să fie înmormântați în România”, a mai spus tânărul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă