Administratorul a șase farmacii și soția sa, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 10 milioane de lei, susțin procurorii

2 săptămâni in urmă 11

Administratorul a şase farmacii şi soţia acestuia au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzaţi că au produs un prejudiciu de peste 10 milioane lei, prin achiziţii fictive de medicamente, susțin procurorii.

De asemenea, şase societăţi comerciale (farmacii) administrate de cei doi soţi au fost deferite justiţiei pentru evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, bărbatul este acuzat că, în calitate de administrator de drept şi de fapt al unui număr de 6 societăţi comerciale (farmacii), împreună cu soţia sa, administrator de drept pentru 3 dintre societăţile comerciale respective, în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014, prin intermediul, în interesul şi în numele celor 6 farmacii, ar fi înregistrat în actele contabile facturi fiscale reprezentând achiziţii fictive de medicamente, livrări intracomunitare fictive de medicamente şi cheltuieli fictive.

De asemenea, ei sunt acuzaţi că nu au întocmit facturi fiscale pentru avansuri încasate, activităţi prin care au creat un prejudiciu bugetului de stat de 7.372.602 de lei.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză, cu un prejudiciu total de 10.592.456 lei.

Totodată, bărbatul este acuzat că a întocmit în fals o factură fiscală reprezentând o achiziţie fictivă de medicamente (41 de cutii „Sutent” de 50 mg) şi a predat organelor de poliţie o declaraţie pe care a atestat-o ca fiind conformă cu originalul, declaraţie care avea inserată operaţiunea de vânzare a 41 de flacoane de „Sutent” doar pe copia predată organelor de poliţie.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Bucureşti, spre competentă soluţionare.

sursa: Agerpres.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă