Administraţia Penitenciarelor: 78% dintre deţinuţi şi 62% dintre poliţiştii de penitenciare sunt vaccinaţi anti-COVID

1 lună in urmă 23

Procentul poliţiştilor de penitenciare vaccinaţi anti-COVID a crescut cu aproape 20% în ultima săptămână şi a ajuns la 62%, informează un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Un procent de 78% dintre deţinuţi şi 62% dintre poliţiştii de penitenciare sunt vaccinaţi anti-COVID-19, arată datele ANP de vineri, 5 noiembrie. Cifrele sunt în creştere faţă de săptămâna trecută, când procentul în rândul deţinuţilor era de  75,59%, iar în rândul gardienilor era de puţin peste 43%.

„La nivelul tuturor unităţilor din sistemul poliţiei penitenciare, au fost accelerate demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior (distribuire de materiale informaţionale, emisiuni radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deţinere etc.)”, se arată în comunicatul ANP.

Seriile de informări/discuţii/dezbateri derulate au inclus nu doar diseminarea informaţiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, ci, mai ales, testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenţie, care au relatat experienţa proprie post-inoculare şi au subliniat beneficiile vaccinării, a adăugat ANP.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă