Administrația Deltei Dunării vrea limitarea numărului de ambarcațiuni din rezervație. „Legislația nu prevede niciun fel de restricționare”

1 lună in urmă 40

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vrea să limiteze numărul bărcilor care transportă călători și mărfuri în rezervaţie, pentru a proteja habitatele naturale, relatează Hotnews, citând Agerpres.

„Am constatat că sunt tot mai multe cereri de permise sau autorizări pentru bărcile de acest tip, lucru care nu a bucurat pe nimeni pentru că în acelaşi timp vedem şi ce ameninţare reprezintă viteza mare asupra stării de conservare a speciilor şi habitatelor”, a declarat directorul executiv al ARBDD.

Viorica Bâscă a precizat că a constatat o creştere a numărului cererilor de autorizare a ambarcaţiunilor cu o capacitate de până la 12 persoane care fac activități de transport în Deltă.

Șefa ARBDD spune că până în acest moment nu există un studiu privind capacitatea de suport a Deltei Dunării sau vreo estimare a numărului de turişti, a transportului ori a ambarcaţiunilor.

„Din păcate, legislaţia nu prevede niciun fel de restricţionare, iar documentele şi condiţiile necesare pentru permis sau autorizaţie sunt foarte puţine şi sumare”, a afirmat directorul executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

O șalupă cu turiști a fost fotografiată vineri, 11 iunie, în momentul în care intra într-un stol de pelicani, în Delta Dunării.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă