Administrația Biden vrea să creeze o nouă unitate pentru combaterea terorismului intern, ca urmare a violențelor de la Capitoliu: ”Ne confruntăm cu o ameninţare ridicată”

1 săptămână in urmă 10

Administraţia preşedintelui american Joe Biden intenţionează să creeze o nouă unitate în cadrul Departamentului pentru Justiţie cu scopul de a combate terorismul intern, ca urmare a atacului violent de anul trecut de la Capitoliu al unor susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump, a afirmat marţi un înalt oficial citat de Reuters.

„Ne confruntăm cu o ameninţare ridicată din partea extremiştilor interni violenţi, adică, în SUA, acei indivizi care încearcă să comită acte violente în urmărirea unor obiective sociale sau politice”, a declarat înaintea unei audieri în Comisia pentru justiţie a Senatului Matthew Olsen, director adjunct al Diviziei pentru securitate naţională din Departamentul Justiţiei.

Extremiştii interni violenţi sunt motivaţi „adesea de un mix de ideologii şi suferinţe personale. Considerăm că există o ameninţare în creştere din partea celor motivaţi de ură rasială, precum şi a celor care rezonează cu ideologii antiguvernamentale şi anti-autoritate extremiste”, a mai spus Olsen.

Potrivit acestuia, noua unitate va fi găzduită în cadrul Diviziei pentru securitate naţională şi se va preocupa ca „astfel de cazuri să fie gestionate în mod corect şi coordonate eficace” în interiorul agenţiei şi în întreaga ţară.

În noiembrie, un înalt oficial al poliţiei federale FBI a declarat Congresului că aceasta are în lucru circa 2.700 de anchete legate de terorismul intern violent.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Dan Barna

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă