Administrația Biden, încă un semnal de sprijin pentru lupta anticorupție la nivel global: Departamentul de Stat lansează un premiu internațional pentru luptătorii anti-corupție

1 lună in urmă 1

Antony Blinken, secretarul american de Stat, a anunțat că Departamentul de Stat lansează ”International Anticorruption Champions Award”, un premiu care recompensează eforturile unor persoane de a lupta pentru combaterea corupției și promovarea transparenței în țările lor, potrivit unui comunicat al instituției.

Primii laureați ai acestui premiu onorific sunt 12 activiști sau oficiali din state precum Ucraina, Irak, Ecuador ori Albania, care s-au remarcat prin eforturile pentru a dezvălui afaceri de corupție.

”Așa cum a subliniat președintele Biden, angajamentul în slujba adevărului, transparenței responsabilității este o misiune pe care o promovăm acasă și o dăm ca exemplu peste hotare”, a declarat Antony Blinken în comunicatul Departamentului de Stat.

Premiul anunțat de Departamentul de Stat vine pe fondul relansării subiectului corupției la nivel Departamentului de Stat al SUA. În luna ianuarie, Antony Blinken, noul șef al diplomației americane în Administrația Biden, a anunțat în timpul audierilor din Senatul SUA că va acorda o atenție sporită combaterii corupției în statele partenere. ”Vreau să aducem combaterea corupției sus pe agenda Departamentului de Stat”, a spus el în Senat.

Mai mult, când a fost întrebat de un senator dacă ia în calcul să elaboreze un raport anual privind corupția la nivel global, după modelul raportului privind traficul de persoane, Blinken a dat un răspuns pozitiv, fără a adăuga însă alte detalii.

”Corupția este, fără discuție, una dintre principalele cauze ale conflictelor din întreaga lume”, a mai spus Blinken. (Foto: Antony Blinken / sursa Departamentul de Stat)

Citește și:

Desant al diplomaților americani în instituțiile din Justiție după ce Antony Blinken, noul secretar de Stat al SUA, a anunțat o puternică agendă anti-corupție

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă