Adjunctul IPJ Bacău care era la conducere pe 1 martie, când Gheorghe Moroșan a ucis doi oameni, la Onești, e acum șeful Poliției Municipiului Bacău

2 luni in urmă 10

Șefii înlocuiți de la conducerea IPJ Bacău și a Poliției din Onești, după luarea de ostatici de 5 ore sfârșită cu o dublă crimă, de 1 martie, au fost mutați în alte funcții de șefi, scrie site-ul televiziunii Digi 24.

Astfel, adjunctul IPJ Bacău, Adrian Claudiu Tuluc, care era la conducerea instituției în ziua luării de ostatici, este acum comandant al Poliției Municipiului Bacău. Comisarul șef Tuluc va revene în funcția din care a plecat adjunct la IPJ și pe care o ocupase prin concurs.

Șeful IPJ Bacău de pe 1 martie, chestorul Vasile Oprișan, a fost mutat la București și este director adjunct al Direcției de management strategic și suport informațional. Fiind chestor, nu putea să i se ofere de către conducerea Poliției un post inferior.

S-a urmărit însă să nu i se dea sarcini care să aibă legătură cu siguranța cetățeanului, așa că acum se va ocupa de arhivă și de circuitul documentelor în Poliția Română.

Cei doi șefi al Poliției Onești, schimbați din funcție, sunt acum în concediu medical.

Când se vor reîntoarce la muncă, șeful Poliției Onești va lucra la Biroul supravegheri judiciare, iar adjunctul lui, la biroul pentru protecția animalelor.

Legea le dă dreptul să conducă mai departe

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a explicat de ce şefii de la Poliţia Judeţeană Bacău şi de la Poliţia oraşului Oneşti, care au fost destituiţi din funcţii în urma dublei crime, ocupă în continuare funcţii de conducere în poliţie.

„Pe toate regulamentele noastre interne această înlocuire se poate face pentru o perioadă limitată în timp şi pe o structură similară.”, a spus Bode.

În 1 martie, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut, iar după câteva ore i-a înjunghiat, ambii murind în urma rănilor suferite.

Agresorul a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind internat în spital.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă