ADIO, prețuri de cantină la Parlament! Aleșii vor scoate mai mulți bani din buzunar la restaurantul din Casa Poporului

2 zile in urmă 20

 Adio, prețuri de cantină la restaurantul din Casa PoporuluiParlamentarii vor scoate mai mulți bani din buzunar: Adio, prețuri de cantină la restaurantul din Casa Poporului

Parlamentarii ar putea rămâne fără mâncarea ieftină de la bufet. Restaurantul de la parterul Camerei Deputaților se privatizează, potrivit unui memorandum aprobat de conducerea instituției. Totul după ce în ultimul an restaurantul nu a mai adus profit din cauza pandemiei.

JOI, 08 APRILIE 2021, 18:17

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ioana Stanescu

Restaurantul din Parlamentul României a început noul an cu un nou meniu, la prețuri la fel de mici, comparabile cu cele din cantinele din campusurile studențești. Prețurile sunt neschimbate de trei ani, de la începutul fostei legislaturi.

Potrivit noului meniu introdus din 11 ianuarie, parlamentarii pot cumpăra, de exemplu, un borş ţărănesc cu legume cu doar 2,75 lei și un piept de pui la grătar cu 4,5 lei. Iar un mic dejun cu ouă prăjite, telemea de vacă şi cartofi prăjiţi costă 7,13 lei. Sunt și delicatese, ca păstrăv la gratar sau antricot cu sos de vin, care costă 16,01 lei, respectiv 9,7 lei.

Însă Camera Deputaților a decis să privatizeze restaurantul Parlamentului, după ce în ultimul an localul a stat mai mult închis din cauza pandemiei.

„Acest serviciu este pe pierderi de mai mulţi ani de zile. Urmează şi pasul acesta de a mări preţurile şi a le aduce la un nivel corespunzător”, declara Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL.

Deputații s-au plâns și de felul în care sunt preparate alimentele, unul insalubru au declarat aceștia. Astfel, în pofida faptului că mâncarea e mai scumpă, cantina de la Senat a devenit principalul punct de atracţie al tuturor parlamentarilor.

„Trebuie să recunosc că nu merg foarte des la restaurantul din Camera Deputaţilor şi merg la Senat, unde serviciul este externalizat şi mâncarea este de mai bună calitate”, spune Cristina Prună, deputat USR.

Restaurantul urmează să fie modernizat și dotat cu toate utilitățile necesare pentru ca parlamentarii să beneficieze de cea mai bună mâncare, dar și de confort. În schimb, aleșii ar putea plăti mai mult pentru o masă, relatează Realitatea PLUS.

„Nu cred ca Parlametul României ar trebui să aibă neaparat un serviciu de bucatarie. Nu prea vreau sa mananc pentru că sunt in curs de slabire si imi este indiferent”, declară senatorul PSD Lucian Romașcanu.

George Simion, liderul deputaților din AUR, spune că „o să mâncăm oriunde se poate, nu e problema de preturi. Parlamentarii au cu siguranță niște sume enorme la dispozitie nu pentru a mânca, ci pentru a-și desfasura activitatea cum trebuie”.

În prezent, prețurile sunt cu mult mai mici față de restul pieței. În timp ce românii dau cel puțin 50 de lei pe un meniu la restaurant, aleșii plătesc pentru un prânz puțin peste 10 lei.

Astfel, la restaurantul de la Parlament, prețurile unui meniu arătau în felul următor pe 7 aprilie: un piept de pui costă 7,20 lei, garnitura de piure 2,45 lei, salata de varză 1,35 lei și o ciorba de pui - 3,20 lei. In total, un meniu complet costa aproximativ 14 lei.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, George Dumitrică, a declarat că externalizarea restaurantului se va face printr-o licitaţie, iar procedura ar putea dura între 3 şi 6 luni, potrivit Realitatea PLUS. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă