Adi Vasile și Alexandru Dedu, puși la zid de Mariana Tîrcă: „Este dominat! Să-și facă o analiză serioasă”

1 lună in urmă 1

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021, 12:27 / Actualizat luni, 22 martie 2021 13:12

Mariana Tîrcă (58 de ani), fosta mare jucătoare a echipei naționale a criticat modul de selecție, strategia inexistentă a Federației și-l pune la zid pe antrenorul Adi Vasile, după ce „tricoloarele” au ratat calificarea la Jocurile Olimpice: „Mi se pare un tip dominat”.

Mariana Tîrcă, liderul de selecții și de goluri în echipa națională a României, a vorbit la Realitatea TV despre necalificarea echipei feminine a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fosta antrenoare de la Vâlcea și Brașov a spus lucrurilor pe nume.

„E un moment în care să stăm strâmb și să judecăm drept. Din păcate era previzibil ce s-a întâmplat, suntem unica federație care nu avem o strategie, în care să monitorizăm jucătorii de valoare, în care să urmărim jucătoarele cele mai în formă pentru competițiile importante, Europene, Mondiale, calificări olimpice. Ne axăm foarte mult pe jocul Cristinei. 

Ea face cât poate, dar nu este supraom. Dacă nu vom reuși să punem la punct un joc elaborat în care să scoatem în evidență calitățile fiecărei jucătoare, atunci nu vom mai avea echipă națională”, a spus Tîrcă.

Mariana Tîrcă: „Menirea antrenorului, să pună toate jucătoarele în valoare!”

„Avem un joc foarte lent, previzibil, aceste jucătoare care vin la națională au valoare, dar dacă nu le ajutăm să le punem în valoare calitățile? Dacă nici acum nu conștientizăm că suntem pe tobogan în jos, am luat viteză deja! Noi nu avem un joc de echipă, ci unul subordonat unei jucătoare. Tot respectul pentru Cristina, dar avem nevoie de o echipă națională. Nu e de vină Cristina, să nu fiu greșit înțeleasă!”, a adăugat Mariana Tîrcă.

Nu e de ajuns să ai o Cristina Neagu ca să ai echipă națională FOTO Sorin Pană

Nu e de ajuns să ai o Cristina Neagu ca să ai echipă națională FOTO Sorin Pană

Nici conducerea FRH, președintele Alexandru Dedu nu a scăpat de critici. „Domnul Dedu să-și facă o analiză foarte serioasă asupra activității în cele două mandate și să pună în cumpănă plusurile și minusurile. Din păcate domină minusurile. Fac parte din fenomen, nu mă așteptam să ajungem aici. Noi scoatem jucătoare de valoare, dar nu avem grijă de ele. Să ne uităm la Ungaria. 

Nu a avut rezultate strălucitoare nici la European, nici la Mondial, dr a mers pe o generație campioană mondială de tineret și uite că jucătoarele astea fac față. Norvegia vine cu Reistad, o jucătoare de 23 de ani, joacă în națională de la 17 ani. În meciul cu noi a fost decizisivă, zic eu. Dacă noi nu știm să ne creștem talentele, nu vom avea echipă națională. 

O spun cu mare regret, pentru că iubesc handbalul ca pe propria mea familie. Cei din federație nu ne-au chemat o dată să ne întrebe ceva. Nu au nevoie de oameni cu personalitate care spun lucrurilor pe nume, nu au nevoie de oameni care nu acceptă compromisuri”, a declarat Tîrcă.

Mariana Tîrcă: „Adi Vasile mi se pare un tip dominat!”

Mariana Tîrcă spune de Adi Vasile că nu are încă personalitate ca să antreneze echipa națională. „Mi se pare un tip dominat de ceea ce înseamnă echipă națională. Am ascultat indicațiile la time-outuri. Toate erau să se ajungă în situația de 2 la 2, Cristina cu pivotul. Nu poți să mergi un meci întreg, presiunea este mare, din cauza asta și Cristina a ratat trei aruncări de la 7 metri.

Avem nevoie de un joc elaborat, să apară finalizare pe toate posturile. Apărarea noastră, jucăm același clasic 6-0, învechit. Dacă nu vom încerca să monitorizăm jucătoarele tinere de valoare și să avem curajul și încrederea să joace, să le integrăm în echipa națională, nu vom mai avea niciodată echipă!”, a încheiat Tîrcă.

Mai multe știri din handbal:

„E sfârșitul generației Neagu, una care nu a realizat mai nimic” » Marian Ursescu, analiză necruțătoare după ratarea calificării la JO: „De-asta s-a ajuns aici!”

Victorie tristă » România trece de Muntenegru, dar pierde la golaveraj calificarea la JO de la Tokyo

Playtech: Anamaria Prodan TAIE în carne vie. Impresara l-a eliminat, fără să mai stea la discuții


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă