Adi Mutu i-a inspirat pe englezi! Un fost coleg de la Chelsea și prietenul lui Răzvan Raț, favorit să preia Anglia U21

1 lună in urmă 2

Liga 1: FC Botoșani - FC Viitorul, duminică, 15:00, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Universitatea Craiova, duminică, 20:30, Digi Sport 1

Dacă naționala lui Adi Mutu a ieșit cu fruntea sus, englezii au înregistrat o victorie și 2 înfrângeri în grupa din care au mai făcut parte, Elveția, Portugalia și Croația.

Federația de la Londra va renunța astfel la serviciile lui Aidy Boothroyd, iar favorit pentru postul de selecționer a devenit un fost coechiper al lui Adrian Mutu de la Chelsea și al lui Răzvan Raț de la West Ham United.

Este vorba de Joe Cole, cel care după a pus ghetele în cui a devenit antrenor la juniorii lui Chelsea și analist la emisiunile sportive, după modelul Gary Lineker. El a fost recent în vizită în România, la invitația lui Joe Cole și au apărut împreună la Digi Sport.

Fostul mijlocaș are licență UEFA și ar fi preferat de către forul englez deoarece ar accepta un salariu mult mai mic decât alți candidați precum Frank Lampard, fostul manager al lui Chelsea. Federația engleză a anunțat pierderi de peste 300 de milioane de lire sterline.     

Joe Cole, analiză sinceră a fotbaliștilor români trecuți pe la Londra: "Italia era un loc mai potrivit pentru Mutu"

O figură aparte în fotbalul englez, Joe Cole a vorbit în cadrul emisiunii Euro Fotbal, în direct la Digi Sport, despre Florin Răducioiu și Adrian Mutu, doi români pe care i-a urmărit îndeaproape la vremea lor.

Joe Cole, fanul lui Răducioiu: "Era foarte tehnic"

Joe Cole era în Academia lui West Ham atunci când Florin Răducioiu juca la Londra: "Când Răducioiu era la West Ham, eu era în Academie și îl urmăream. Eram foarte entuziasmat să văd cum un jucător de calibrul lui Răducioiu ajunge la West Ham. Îmi amintesc că era un jucător foarte tehnic, cu foarte multă calitate, iar asta m-a atras pe mine, fiind tânăr la momentul respectiv. Erau vremuri interesante, pentru că vedeam mulți străini venind în Anglia.

E păcat că Răducioiu nu a stat mai mult la West Ham. Dacă s-ar fi acomodat, ar fi marcat mult mai multe goluri și ar fi avut succes", a spus Joe Cole, în cadrul emisiunii Euro Fotbal.

Florin Răducioiu a evoluat pentru West Ham în perioada 1996-1997 și a marcat două goluri în 11 apariții oficiale pentru "Ciocănari".

Joe Cole, sincer în privința lui Adrian Mutu: "Italia era un loc mai potrivit pentru el"

Fost coleg cu Adrian Mutu la Chelsea, Joe Cole a explicat de ce românul nu a rămas pentru mai mult timp în Regat: "Când am ajuns la Chelsea, Adrian Mutu era marele transfer al momentului, vedeta care marcase foarte multe goluri în Serie A. Eu eram un jucător tânăr. Transferul lui a fost foarte scump. Era un jucător extraordinar, cu o tehnică incredibilă. Cred că cel mai greu lucru pentru Adrian a fost faptul că cerințele erau mereu foarte mari la Chelsea.

În Premier League nu trebuie doar să marchezi, trebuie să fii foarte competitiv la toate capitolele. A avut câteva dificultăți în acest sens, cred că Italia era cel mai potrivit loc pentru el, deoarece fotbalul e un pic mai lent acolo. În Premier League sunt cerințe foarte mari din punct de vedere fizic pe tot parcursul unui meci. Adrian a fost un jucător foarte, foarte bun, dar nu s-a adaptat la Chelsea", a spus Joe Cole, la Euro Fotbal.

Joe Cole a început fotbalul la West Ham, unde a evoluat în primă fază din 1998 până în 2003. Din 2003 până în 2010 a îmbrăcat tricoul lui Chelsea, după care a făcut pasul spre Liverpool. În 2013 a semnat din nou cu West Ham, de unde a plecat în 2014, pentru a evolua la Aston Villa. În sezonul 2011/2012, Liverpool l-a împrumutat pe Joe Cole la Lille.

Etichete: adrian mutu , joe cole , adrian mutu selectioner u21 , joe cole razvan rat
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă