Adi Despot, solistul trupei „Vița de Vie”: „Activitatea noastră a fost scoasă din cadrul legal pentru 8 luni. Acum ne bucurăm de fiecare secundă pe scenă”

2 luni in urmă 42

Vița de Vie va concerta la „Living Rock”, singurul festival de rock alternativ de la mare, ce va avea loc în weekendul 20-22 august, pe una dintre cele mai frumoase plaje din România – plaja Tuzla. Cu această ocazie, solistul trupei, Adi Despot, a făcut câteva dezvăluiri pentru Libertatea într-un scurt interviu. Mai e puțin până la eveniment, iar artiștii abia așteaptă să urce pe scenă.

Libertatea: Sunteți una dintre trupele care a ținut stindardul sus în perioada pandemiei, concertul vostru acustic din Piața Unirii din Cluj (iunie 2020) a generat multe imagini puternice la vremea aceea, cu publicul restrâns și răspândit pe scaune. Cum s-a simțit pe scenă? Ce părți pozitive ați extrage din acea experiență?

Adi Despot: Fabulos, era prima oară când ne întâlneam, după trei luni de lockdown. Bucuria a fost de neimaginat. Imaginile păreau destul de freaky, arătau ca un experiment nebun, dar acolo totul a fost sublim.

-Cum ați simțit revenirea către publicul live, după restricții? S-a schimbat ceva în atitudinea fanilor sau în atitudinea voastră?

-Da și nu. Pentru că activitatea noastră a fost scoasă din cadrul legal pentru 8 luni, acum ne bucurăm parcă mult mai tare de fiecare secundă pe scenă. Iar publicul ține isonul.

Ne simțim de parcă suntem în cea mai bună formă, ever! Poate chiar suntem.

 „Activitatea noastră a fost scoasă din cadrul legal pentru 8 luni.  Acum ne bucurăm de fiecare secundă pe scenă”

-În martie anul curent ați aniversat 25 de ani de activitate (la mulți ani, apropo!) lansând un joc pe telefon, „Soundcheck Attack. Cum a fost primit de către fani? Se mai joacă lumea și acum?

-Da, în continuare primim snapuri din joc. Eram la un moment dat în primele 5 downloaduri. E mișto senzația.

-Sunteți o trupă foarte versatilă – cu concerte atât electrice, cât și acustice, și mai nou cu conceptul de concert simfonic. Diferențele între ele sunt evidente, dar care ați zice că e esența comună, firul roșu care le leagă? În afară de voi cinci, desigur.

-Muzica, ea e firul roșu. Ne bucurăm să o slujim în toate formele ei posibile.

-Vă era dor de un concert la mare? Ce mesaj aveți pentru fanii care vor veni să vă vadă la Living Rock 2021, pe plaja Tuzla?

-Dudes and dudettes, o să fie AWESOME! Tuzla Rocks!

-Care e cea mai frumoasă amintire de-a voastră de la un festival?

-Oh, s-au strâns foarte multe. În festival, când nu suntem pe scenă, suntem all around. Ne place starea de festival din toate pozițiile, scenă sau public.

 „Activitatea noastră a fost scoasă din cadrul legal pentru 8 luni.  Acum ne bucurăm de fiecare secundă pe scenă”

-După concertul de pe plaja Tuzla, de la festivalul Living Rock 2021, veți călători la Târgu Mureș unde veți face un nou simfonic. Va fi o reeditare a concertului din 2018? Aveți și niște noi ași în mânecă?

-Sigur, tot timpul aducem nou. Keeps us alive!

Pe lângă Vița de Vie, și alți artiști vor concerta la festivalul „Living Rock”. Este vorba despre Alternosfera, byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Coma, Grimus, Urma, Jurjak, Toulouse Lautrec, ZMEI3, Lucia, The Kryptonite Sparks, Pinholes, Rockabella, Dimitris Bats, Theodore (GR), Melting Dice și Alex & The Fat Penguins.

Foto: Matei L. Buta, Miluta Flueras

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă