Adi, băieții chiar au jucat cu inima, așa cum le-ai cerut! România U21, victorie fantastică în fața Ungariei U21 și continuă să viseze la calificare

3 săptămâni in urmă 2

România U21 a bifat o victoria fabuloasă la EURO U21 chiar împotriva gazdei Ungaria U21, scor 2-1, deși brigada de arbitri a fost total împotriva noastră.

Naționala lui Adrian Mutu a început timid „derby-ul” grupei, așa cum a numit chiar selecționerul acest meci. „Briliantul” n-a vrut să schimbe niciun jucător din meciul cu Olanda, scor 1-1, și a lăsat același prim „11”, mizând pe evoluția foarte bună a jucătorilor săi în primul meci al grupei.

În jocul cu Olanda, Ciobotariu a greșit decisiv la gol și așa era să facă și astăzi, când a faultat la marginea careului după doar 5 minute și a fost avertizat. Deși a fost o poziție bună, lovitura liberă a maghiarilor n-a fost periculoasă. Totuși, gazdele au continuat asaltul asupra porții noastre și trei minute mai târziu, Vlad a scos imperial un șut care se îndrepta spre vinclul porții.

Ungurii au controlat prima jumătate de ori, asta și după ce fix în minutul 30 Mezei a executat fantastic o lovitură liberă, dar Vlad a fost din nou la post și a reușit un plonjon de zile mari.

Pe finalul primei părți, elevii lui Mutu au început să-și arate colții, dar, pe rând, George Ganea și Ciobanu au ratat ocazii importante.

Când mai erau trei minute până la pauză, vârful Szoke a văzut al doilea cartonaș galben și a fost trimis la cabine după un fault dur asupra lui Ciobotariu. Imediat a ieșit la rampă și Mihai Stoichiță aflat în tribune, care i-a cerut o favoare lui Mutu: „Adi, spune-le să schimbe mai repede direcția, că sunt lenți”.

Arbitrii ne-au măcelărit!

Imediat după revenirea de la vestiare, România U21 a devenit victima arbitrilor. Mai întâi în minutul 50, când Ciobanu a fost faultat clar în careu, dar arbitrul belgian Lawrence Visser a dat doar aut de poartă. Șase minute mai târziu, Haruț e faultat în bandă, dar arbitrul a lăsat jocul să continue și ungurii au scăpat pe contraatac, reușind să deschidă scorul prin Csonka.

Cu toată opoziția arbitrilor, România a revenit în meci în minutul 69 cu un eurogol marcat de Mățan de la 15 metri direct sub bară.

„Tricolorii” au continuat să atace și au reușit să dea lovitura în minutul 87, când Pașcanu a apărut perfect în centrul careului și a împins mingea în poartă, deși a fost și ținut de tricou din spate.

Mutu a reacționat imediat și le-a transmis un singur lucru elevilor săi pentru ultimele minute: „Haideți, jucați cu inima”. Au jucat cu inima și parcă tot cu inima a scos și Vlad mingea din ultimul minut de joc.

România continuă să viseze, dar se uită mai liniștită la meciul din această seară, de la 22:00, dintre Germania U21 și Olanda U21. Până atunci suntem liderii grupei, cu 4 puncte.


România U21 – Ungaria U21 2-1 (Mățan 70, Pașcanu 87/ Csonka 57)

Min. 90+5. Final de meci!

Min. 90+5. Popescu întoarce pentru Ciobanu, dar balonul este respins de portarul ungurilor.

Min. 88. Mățan este înlocuit de Itu.

Min. 87. GOL ROMÂNIA. Pașcanu înscrie din câțiva metri, deși era ținut de tricou de un adversar.

Min. 86. Ganea este înlocuit de Octavian Popescu.

Min. 83. Boboc centrează perfect, dar Adi Petre ratează din câțiva metri.

Min. 75. Darius Olaru face o fază superbă. Fotbalistul FCSB-ului driblează trei adversari, trimite puternic, dar Bese respinge în corner.

Min. 72. Olaru primește în fața porții, dar ratează din 5 metri.

Min. 70. GOL ROMÂNIA! Mățan driblează doi adversari și înscrie un gol de generic din interiorul careului.

Min. 61. Moruțan este înlocuit de Adi Petre.

Min. 59. Olaru trimite cu capul pe centrul porții, dar fără putere.

Min. 57. GOL UNGARIA! Csonka deschide scorul după o centrare a lui Deutsch.  Acțiunea a pronit după un duel în care Haruț a fost faultat de Kiss, iar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Min. 50. Ciobanu cade în careul ungurilor după un duel, iar „tricolorii” cer penalty. Arbitrul decide să dea repunere din colțul careului mic.

Min. 46. A început repriza a doua.

Min. 45+2. Pauză!

Min. 45+1. Haruț centrează în careul ungurilor, dar balonul este deviat de Ganea puțin pe lângă poartă.

Min. 43.  ELIMINARE UNGARIA! Szoke vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 41. Ganea îi lasă lui Boboc, dar șutul acestuia nu prinde spațiul porții.

Min. 37. Ungurii profită de o eroare a lui Darius Olaru, scapă spre poarta lui Andrei Vlad, dar balonul iese în afara terenului.

Min. 33. Darisu Olaru acuză un fault după un atac întârziat, dar Szendrei scapă fără cartonaș galben.

Min. 24. Moruțan execută lovitura liberă de la 16 metri, dar balinul trece mult peste poartă.

Min. 23. Mățan cade după un duel cu un adversar, iar arbitrul oferă lovitură liberă pentru România.

Min. 13. Moruțan a încercat să îl învingă pe Bese cu o lovitură de cap, dar balonul nu i-a pus probleme portarului Ungariei.

Min. 8.  Bolla trimite puternic de la 25 de metri, dar balonul trece pe lângă poarta lui Vlad.

Min. 6. Marius Marin primește cartonașul galben pentru simulare, iar căpitanul României va lipsi la partida cu Germania U21. Și Szoke este avertizat.

Min. 1. A început meciul!


UPDATE. Echipele de start:

România U21: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc – Olaru, Marin, Ciobanu – Moruțan, Ganea, Mățan
Rezerve: Aioani, Eșanu, Opruț, Drăgușin, Dulca, Cîmpanu, Oaidă, Chindriș, Oct. Popescu, Itu, Vlădoiu, Ad. Petre

Ungaria U21: Bese – Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch – Csonka, Mezei – Skribek, Szendrei, Kiss – Szoke
Rezerve: Auerbach, Kovacs, Varju, Huszti, Palincsar, Biro, Tamas, Hinora, Kata, Barany, Bukta, Kovacsreti


Partida dintre România U21 și Ungaria U21 este transmisă de TVR 1 și de Radio România Actualități, iar cele mai importante informații sunt pe www.prosport.ro.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

România – Ungaria Live Video Online în Grupa A de la EURO U21

Partida România U21 – Ungaria U21 se joacă pe stadionul UJ Bozsik din Budapesta, în a doua partidă din Grupa A a Campionatului European de tineret 2021, iar „tricolorii” lui Adi Mutu au un moral bun înaintea duelului.

România U21 a remizat cu Olanda U21, scor 1-1, în prima etapă din Grupa A, în timp ce Ungaria U21 a fost umilită la debutului de la EURO U21 de către reprezentativa similară a Germaniei, scor 0-3.

VEZI AICI VIDEO CU TOATE FAZELE MECIULUI

Faza grupelor se desfăşoară în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.

Echipele probabile de la România U21 – Ungaria U21:

ROMÂNIA U21: 1. A. Vlad – 16. Haruț, 15. Chindriș, 4. Pașcanu, 2. Boboc – 22. Olaru, 8. M. Marin (cpt.), 11. A. Ciobanu – 10. Moruțan, 21. Ad. Petre, 7. Cîmpanu
REZERVE: Aioani, Eșanu, Ciobotariu, Drăgușin, Vlădoiu, Opruț, Oaidă, Dulca, Itu, Oct. Popescu, G. Ganea, Mățan
SELECŢIONER: Adrian Mutu

Stadion: Bozsik Arana (Budapesta)
Arbitru: Lawrence Visser

UNGARIA U21: 12. Bese – 18. Bolla, 4. Balogh, 3. Mocsi, 19. Deutsch – 23. Kovacsreti, 15. Kata – 6. Palincsar, 16. Szendrei, 7. T. Kiss – 10. Szoke
REZERVE: Auerbach, P. Kovacs, Varju, O. Tamas, Huszti, Hinora, Csonka, Mezei, Bukta, Skribek, B. Biro, Barany
SELECȚIONER: Zoltan Gera

3 este locul ocupat de România U21 în Grupa A de la EURO 2021

The post Adi, băieții chiar au jucat cu inima, așa cum le-ai cerut! România U21, victorie fantastică în fața Ungariei U21 și continuă să viseze la calificare appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă