Adevăratul motiv pentru care FRF a pornit războiul cu antrenorii fără licență Pro! Răzbunarea lui Mihai Stoichiță | EXCLUSIV

1 lună in urmă 17

Scandalul antrenorilor fără Licență Pro din Liga 1 continuă să creeze polemici. Cei patru tehnicieni – Marius Croitoru, Andrei Prepeliță, Mihai Iosif și Ilie Poenaru – au fost suspendați în plin campionat, fapt care a atras multe critici împotriva celor de la FRF.

De asemenea, și cele patru cluburi au primit sancțiuni financiare din partea Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal.

Rapid, FC Argeș, FC Botoșani și Academica Clinceni au plătit câte 10.000 de lei pentru că și-au permis „luxul” să aibă antrenori care nu dețin licența Pro în Liga 1.

Declarațiile care l-au scos din minți pe Mihai Stoichiță. S-a aflat motivul pentru care FRF a trecut la măsuri dure în cazul antrenorilor fără licență Pro

Motivul pentru care s-au schimbat regulile chiar în timpul competiției a fost aflat de ProSport. Mergând la cursuri în Republica Moldova, antrenorul Marius Croitoru a făcut câteva declarații publice despre Școala de Antrenori din această țară.

Acestea, laudative, au stârnit mânia lui Mihai Stoichiță. Șeful Comisiei Tehnice a povestit ce a auzit federalilor, care au fost indignați. O altă instituție, considerată sub nivelul nostru, ar fi mai valoroasă decât cea de la București. Inacceptabil, în opinia oficialilor de la Casa Fotbalului.

Atunci au trecut la fapte și i-au penalizat pe cei patru. Decizia a părut de neînțeles, pentru că o astfel de suspendare a tehnicienilor se anunță la începutul sezonului Ligii 1, nu în plin campionat.

„Marius Croitoru e un băiat tânăr, de perspectivă, vrea să învețe. Dacă a dat acele declarații nu a procedat bine, treaba lui e să învețe și să antreneze! E deja un antrenor de succes pentru ceea ce face la Botoșani iar eu am mare încredere în el”, a declarat pentru ProSport Valeriu Iftine, finanțatorul de la FC Botoșani.

„Nu cred că Marius Croitoru care are licența A nu vrea să facă licența Pro. Nu! Eu am jucat fotbal până la 38 de ani. Când să fac școala?”, s-a apărat după suspendare Marius Croitoru.

Tot mai mulți fotbaliști români aleg să-și ia licențele pe repede – înainte de la Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației de Fotbal din Republica Moldova. Alături de Marius Croitoru la Chișinău au mai fost Dan Alexa, Ianis Zicu și Alex Pițurcă.

The post Adevăratul motiv pentru care FRF a pornit războiul cu antrenorii fără licență Pro! Răzbunarea lui Mihai Stoichiță | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă