Acuzațiile USR-PLUS și AUR pentru Florin Cîțu din moțiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!” - DOCUMENT

1 lună in urmă 20

Premierul Florin Cîțu, în Parlament Premierul Florin Cîțu, în Parlament

USR-PLUS și AUR susțin în moțiunea, cu titlul „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”, că guvernul condus de Florin Cîţu nu mai are în acest moment „legitimitate morală”.

VINERI, 03 SEPTEMBRIE 2021, 22:53

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„Guvernul condus de Florin Cîțu trebuie demis! România are nevoie de o nouă guvernare, legitimată prin votul Parlamentului și în a cărui componență să nu se regăsească persoane cu un trecut penal”, se spune în textul moțiunii de cenzură, document care are aproape trei pagini.

Moțiunea de cenzură, depusă la secretariatul Camerei Deputaților vineri seară, a fost redactată inițial de AUR. USR-PLUS și-a impus mai multe modificări pe textul redactat de AUR, legate de cei șase miniștri ai săi, în care erau criticați. A fost păstrat însă integral titlul moțiunii, de la AUR: „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!”.

Semnatarii susțin că „România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare”.

„Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor”, se mai spune în moțiunea depusă de USR-PLUS și AUR.

În continuare, i se reproșează actualului premier că în loc să decidă măsuri în actualul context economic și social, al pandemiei, sacrifică interesele țării pentru cele de partid, personale. În plus, i se reproșează și problemele penale din trecut. 

„Premierul Florin Cîțu și cei care îl susțin au arătat unei țări întregi că interesele de grup sau de partid sunt mai presus decât interesele țării. Pentru a obține sprijinul necesar alegerii în funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu a imaginat și pus în aplicare un plan de finanțare a primarilor liberali cu bani de la bugetul național”, scrie în textul moțiunii.

„În orice guvernare, persoana care ocupă funcția de prim-ministru e foarte importantă. Această persoană dă tonul guvernării și de aceea trebuie să fie cineva cu un caracter exemplar, situat deasupra oricăror suspiciuni de corupție sau comportament imoral. Îndeplinește domnul Florin Cîțu aceste condiții? Categoric, NU! Acest om a avut grave probleme cu justiția din Statele Unite ale Americii. Pentru infracțiunile sale a fost încarcerat. De alte obligații, precum restituirea unor sume de bani împrumutate, s-a eschivat. În România este acuzat că și-a favorizat familia în cazul unei împroprietăriri cu păduri și că, odată intrat în posesia acestor păduri, le-a ras.

De când este în funcția de prim-ministru a acționat de cele mai multe ori doar în interes personal sau de partid. Merită România să aibă un prim-ministru precum Florin Cîțu? Merită românii să fie conduși de un infractor care a fost încarcerat pentru faptele sale? Categoric, NU!

Cum poate un individ cu asemenea profil moral, sau mai bine zis cu un asemenea profil infracțional, să mai fie prim-ministrul acestei țări?”, se mai spune în text.

„Din păcate, premierul Florin Cîțu și cei care îl susțin au arătat unei țări întregi că interesele de grup sau de partid sunt mai presus decât interesele țării. Pentru a obține sprijinul necesar alegerii în funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu a imaginat și pus în aplicare un plan de finanțare a primarilor liberali cu bani de la bugetul național”, se mai arată în moțiunea de cenzură.

În document se mai arată că România are nevoie de investiţii, dar "la un plan naţional trebuie să aibă acces orice comunitate locală, indiferent de culoarea politică a primarului. Trebuie să ieşim din logica relaţiilor de cumetrie şi a baronilor locali pentru a construi o societate şi o ţară în care să se regăsească fiecare cetăţean şi în care accesul la sursele publice de investiţii să se facă pe bază de merit şi competenţă, nu pe baza carnetului de partid al primarului".

„Guvernarea nu este despre partide, despre împărțirea ministerelor și a bugetului, ci este despre oameni. Guvernarea trebuie să răspundă la întrebarea „cum să facem mai bună viața locuitorilor acestei țări?”. Acest lucru nu se poate face fără respectarea principiilor democratice și ale statului de drept. Un guvern, orice guvern, care nu poate sau nu vrea să lucreze în interesul tuturor cetățenilor acestei țări este un guvern ilegitim, care trebuie demis.

Este evident că bunăstarea românilor nu contează pentru Florin Cîțu și guvernul pe care îl conduce. Ceea ce pare să conteze pentru acesta este doar lupta de putere din PNL. Pentru a se putea dedica competiției interne din partid, considerăm că este mai bine să îl degrevăm de responsabilitatea guvernării.

Guvernul condus de Florin Cîțu trebuie demis! România are nevoie de o nouă guvernare, legitimată prin votul Parlamentului și în a cărui componență să nu se regăsească persoane cu un trecut penal”, mai notează cei din USR-PLUS și AUR.

În încheiere, semnatarii moțiunii, de la USR-PLUS și AUR îi îndeamnă pe ceilalți parlamentari să voteze documentul pentru dărâmarea Guvernului Cîțu.

„Fiţi de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor şi a „băieţilor deştepţi”! Votaţi pentru demiterea guvernului Cîţu!".

Întregul document poate fi consultat AICI, mai jos.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă