Acuzații teribile ale lui Marco van Basten! Legenda lui AC Milan desființează performanța lui Diego Maradona de a lua titlul cu Napoli, în 1990: „A fost dictat din birouri!”

1 lună in urmă 4

Marco van Basten, câștigător a 3 trofee Balonul de Aur, este încă furios pe „arbitrajele scandaloase” împotriva celor de la AC Milan din sezonul în care Napoli a luat Scudetto, cu un Diego Maradona la superlativ.

Fostul atacant de poveste de pe San Siro a acordat un interviu în care a făcut unele remarci controversate, la 4 luni de la decesul lui El Pibe D’Oro, și acuză șefii din Serie A de la acea vreme că au direcționat titlul spre rivală.

Marco van Basten susține că oficialii din Serie A au favorizat-o pe Napoli în lupta pentru titlu din sezonul 1989/1990: „Ca să fie două echipe din Italia în Cupa Campionilor”

Marco van Basten a susținut recent că titlul câștigat de Napoli în sezonul 1989/1990 „a fost câștigat în interiorul birourilor”  și crede că favoritismul a fost la loc de cinste în acel an în Serie A, pentru a-i ajuta pe Diego Maradona și colegii săi să câștige.

Într-un interviu amplu acordat spaniolilor de la AS, Van Basten a explicat cum, în opinia sa, lui AC Milan i-a fost furat titlul din mână.

„Au făcut tot posibilul să-l dea lui Napoli”, a spus el.

Fostul atacant al lui AC Milan, Marco van Basten, a rămas, și după zeci de ani, furios „pe arbitrajele scandaloase” îndreptate împotriva echipei sale în acel sezon.

Noile reguli din acei ani au permis atât câștigătoarei trofeului din sezonul precedent, cât și câștigătoarei titlului din Serie A să participe în Cupa Campionilor Europeni.

Noi câștigasem deja Cupa Campionilor Europeni și așa au făcut tot ce au putut pentru ca Napoli să câștige Scudetto și să trimite astfel două echipe italiene în competiția europeană de top a cluburilor”, a explicat Marco van Basten.

Între Napoli și Milan există o rivalitate dură, iar comentariile lui Van Basten vor provoca probabil o mare controversă în Italia.

„Arbitrii au favorizat Napoli, iar pe Milan și Inter le-au dezavantajat”

Van Basten a jucat pentru Milan din 1987 până în 1995, înainte de a se retrage din activitate din cauza unor recidive la accidentările suferite la gleznă.

Cu toate acestea, în ciuda câștigării a 4 titluri de Serie A cu AC Milan, pierderea campionatului în 1989/1990 în fața rivalilor de la Napoli îl bântuie încă pe legendarul olandez.

Scandalurile de arbitraj împotriva Milanului, Interului și a celor de la Verona au fost incredibile, în timp ce au existat favoruri continue pentru Napoli.

Meciul care le-a fost dat la Bergamo împotriva Atalantei pentru episodul Alemao a fost ceva absurd. Napoli a câștigat Scudetto în interiorul birourilor”, a declarat van Basten.

Cazul Alemao, un mister neelucidat încă

Înaintea acelei etape, din aprilie 1990, Milan era în fața lui Napoli în clasament cu un punct în plus și ambele echipe erau ținute în șah, cu 0-0, în meciurile lor respective: Milan cu  Bologna și Napoli în fața Atalantei.

Cu 15 minute înainte de finalul partidei cu Atalanta, mijlocașul Alemao de la Napoli este lovit de o monedă din tribune, se stabilește că nu poate continua meciul și este trimis la spital pentru verificări suplimentare.

Regulamentul de la acea vreme prevedea că, dacă un jucător este forțat să părăsească terenul din cauza unor fapte violente comise de către fanii rivali, echipei care a avut de suferit i se poate acorda retrospectiv o victorie cu 2-0 de către un judecător sportiv.

Atât meciul Milanului, cât și jocul lui Napoli s-au terminat cu scorul de 0-0. Ulterior, cei de la Napoli au apelat la un judecător sportiv pe motivul ieșirii lui Alemao de pe teren și li s-a acordat victoria, conform regulamentului, fapt care l-a înfuriat pe Marco van Basten.

De 3 ori câștigător al Balonului de Aur, olandezul a marcat 125 de goluri pentru Milan în toate competițiile în cei 8 ani petrecuți pe San Siro și este considerat pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai buni atacanți centrali din toate timpurile.

Napoli și Serie A nu au răspuns încă oficial la acuzațiile lui Van Basten făcute în interviul acordat celor de la AS.

The post Acuzații teribile ale lui Marco van Basten! Legenda lui AC Milan desființează performanța lui Diego Maradona de a lua titlul cu Napoli, în 1990: „A fost dictat din birouri!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă