Acuzații împotriva tatălui premierului Marii Britanii, Boris Johnson / O deputată îl acuză că a fost sărutată ”puternic” pe ceafă, iar o jurnalistă spune că a fost ”pipăită” de Stanley Johnson

2 săptămâni in urmă 26

O deputată conservatoare şi o jurnalistă îl acuză pe Stanley Johnson, tatăl premierului  britanic Boris Johnson, de atingeri nepotrivite. Partidul Laburist, de opoziţie, a cerut, marţi, declanşarea unei anchete, informează Agerpres, care citează dpa.

Caroline Nokes, membră a parlamentului de la Londra din partea Partidului Conservator şi fostă ministru, l-a acuzat pe Johnson senior că a sărutat-o cu putere pe ceafă la conferinţa din 2003 a partidului. Dezvăluirea ei a determinat-o şi pe ziarista Ailbhe Rea, specializată în politică, să afirme că politicianul, fost europarlamentar “a pipăit-o” la o conferinţă în 2019.

Stanley Johnson a declarat că “nu îşi aminteşte deloc” de Nokes şi a refuzat să facă alte comentarii.

Partidul Conservator nu a răspuns încă dacă va avea loc o anchetă în urma acuzaţiilor, aşa cum a cerut ministrul de interne din umbră, laburistul Nick Thomas-Symonds.

Nokes a mai afirmat că la vremea respectivă nu a făcut nimic şi că îi este ruşine pentru asta, dar că acum ar acţiona.

Ministrul de interne Damian Hinds a anunțat că “dacă va fi nevoie de o anchetă, dacă acesta este cursul de acţiune potrivit, atunci desigur că asta se va întâmpla”.

Stanley Johnson, în vârstă de 81 de ani, a fost membru al Parlamentului European din 1979 până în 1984 şi a fost învins la alegerile pentru acelaşi for în 2005.

Sursa foto: Twitter / Arthur Edward

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă