Acuzații grave la adresa medicilor de la Spitalul Județean Ploiești. Un pacient bolnav de demență, lăsat să plece singur acasă

1 lună in urmă 31


Un bărbat din Ploiești face acuzații grave la adresa medicilor de la Spitalul de urgență din Ploiești. Acesta spune că doctorii l-au externat, joi, pe tatăl, bolnav de demență, fără un aparținător, scrie Ziarul Incomod. Între timp reprezentanții unității medicale au declarat că au deschis o anchetă internă în acest caz.


Ploieșteanul spune că a vorbit cu medicii de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și le-a cerut acestora să-l anunțe dacă îi vor externa tatăl pentru a merge după el. Acesta spune că tatăl său a ajuns la urgențe joi în jurul prânzului.


“ La 14:45 a ajuns la spital, am tot sunat toată ziua sa știu dacă îl internează sau nu și le-am precizat că suferă de demență și că este sub tratament și vreau să știu dacă nu-l internează pentru a merge să-l iau, rugându-i să nu-i dea drumul să plece singur. Răspunsul lor a fost că nu se pune problema să plece singur, că ei nu dau drumul pacienților să plece singuri”, a povestit bărbatul pentru Ziarul Incomod.


A doua zi bărbatul a avut parte de o surpriză neplăcută.


„I-au dat drumul din spital la ora 7 dimineața, în condițiile în care am fost sunat la 02:35 să mi se spună că pot veni să-l iau atunci sau mai târziu. Le-am spus că vin să-l iau pe la ora 9-9:30. La ora 8, sora mea l-a văzut pe stradă, venind spre casă. Am rămas fără cuvinte când am fost sunat de sora mea care mi-a spus că a venit acasă singur, când el din cauza tratamentului de abia se poate deplasa”, a mai explicat acesta.


Bărbatul a mai precizat că medicii i-au transmis că bătrânul i-a păcălit: „Răspunsul lor a fost că i-a păcălit că îl aștept eu cu taxiul afară. Adică la 2:35 au putut să mă sune, dar la ora 7 nu au mai putut face asta”, a mai adăugat fiul pacientului care a spus că va face o plânegere  penală împotriva Spitalului Județean de Urgență Ploiești”.


Între timp reprezentanții unității medicale au anunțat că a fost demarată o anchetă internă, iar dacă faptele se confirmă, cei responsabili vor fi sancționați.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă