”Acum războiul ajunge cu adevărat în fiecare casă și familie”. Activiștii ruși cheamă la proteste toată țara față de mobilizarea parțială anunțată de Putin

5 zile in urmă 15

Mișcarea rusă „Vesna" a făcut apel la proteste naționale în Federația Rusă față de mobilizarea parțială anunțată, miercuri, de președintele Vladimir Putin, potrivit Meduza.

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discursFoto: Ilya Naymushin / Sputnik / Profimedia

Activiștii îi îndeamnă pe oameni să se strângă, miercuri, de la ora 19:00, în centrul fiecărui oraș din Rusia.

  • „Mii de bărbați ruși - tații, frații și soții noștri - vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele și copiii?
  • Acum războiul va ajunge cu adevărat în fiecare casă și în fiecare familie. Autoritățile obișnuiau să spună că doar "profesioniștii" luptau - și că aceștia vor câștiga. S-a dovedit că nu era așa - și prizonierii au început să fie recrutați pe front. Și acum s-a anunțat mobilizarea.
  • Așadar, situația este extrem de gravă. Războiul nu mai este "afară" - a ajuns în țara noastră, în casele noastre, la cei dragi nouă. Și trebuie să moară pentru a îndrepta greșelile regimului lui Putin, care a aruncat Rusia într-un carnagiu îngrozitor, în izolare și sărăcie.”, se arată în apelul mișcării „Vesna".

Anterior, mișcarea rusă „Vesna" a făcut apel la soldații ruși să refuze să participe la război și să se predea până la intrarea în vigoare a amendamentelor adoptate recent de Duma de Stat, care califică acest demers (predarea și refuzul de a merge la război, n.r.) drept infracțiune.

În discursul său televizat către naţiune de miercuri - primul de la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie - Putin a anunţat o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina.

-------

Urmărește ultimele evoluții din a 210-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă