Actualizări de ultimă oră cu privire la spațiile publice din București în care masca devine obligatorie. CMBSU și-a recunoscut greșeala

2 săptămâni in urmă 18

O greșeală de scriere făcută într-un document oficial redactat de Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a indus în eroare mii de cetățeni cu privire la locurile din București în care masca va deveni obligatorie. Drept urmare, la cinci ore după anunțul oficial, reprezentanții instituției au revenit cu anunțul corectat și cu scuzele de rigoare.

În ce locuri este obligatorie purtarea măștii de protecție

Reprezentanții CMBSU au revenit cu o „notă de îndreptare” după ce în textul inițial transmis presei a existat o „eroare materială de redactare”, care ar fi derutat cetățenii. Astfel, o virgulă folosită în locul semnului de punctuație “două puncte” a dat naștere unor interpretări greșite, mai exact, că masca ar fi obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber.

De fapt, cele două puncte ar fi trebuit să sublinieze lista locurilor în care masca este obligatorie, însă virgula folosită greșit a schimbat in mod eronat înțelesul mesajului transmis, reieșind ca masca trebuie folosită în toate spațiile publice, inclusiv pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. De fapt, interdicția se aplica exclusiv pentru aceste locuri, fiind încadrate în marea categorie a “spațiilor publice”.

„Întrucât redactarea reglementării obligativității măștii de protecție a creat confuzie în rândul publicului, în ceea ce privește definirea noțiunii de spațiu public, urmare solicităriilor venite din mass media, am cerut clarificări asupra acestui aspect Direcției de Sănătate Publică București, care – prin d-na director Oana Nicolescu, conducătorul Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea de îmbolnăviri în masă – a constatat strecurarea unei erori materiale în redactare”, au transmis duminică seara reprezentanții CMBSU, potrivit Mediafax.

Prefectul Capitalei nu a știut să explice noile restricții anti-Covid-19

Reprezentanții CMBSU anunță în „Nota de îndreptare” că forma inițială transmisă către cetățeni: „în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura” se înlocuiește cu „în spaţiile publice: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura”, rezultând că locațiile care prezintă această obligativitate sunt mult mai restrânse decât în anunțul făcut precedent.

La scurt timp după anunțul inițial privind obligativitatea purtării măștii, subprefectul Capitalei, care are și atribuții de prefect, nu a știut să-o clarifice pe jurnaliști cu privire la noile restricții care afectează o mare parte dintre cetățeni.

Vă reamintim că aceste restricții au fost introduse după ce Capitala a depășit o rată de incidență de patru la mia de locuitori.

The post Actualizări de ultimă oră cu privire la spațiile publice din București în care masca devine obligatorie. CMBSU și-a recunoscut greșeala appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă