Actorul Ion Caramitru a decedat

1 lună in urmă 30

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021, 19:14 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 19:25

Actorul Ion Caramitru a decedat astăzi, la vârsta de 79 de ani, la doar câteva ore după trecerea în neființă a fostului canoist Ivan Patzaichin.

Un nou deces zguduitor a avut loc astăzi. După ce fostul mare sportiv Ivan Patzaichin s-a stins din viață, fiind chinuit de o boală incurabilă, spre seară a decedat și Ion Caramitru, unul dintre cel mai mari actori de teatru și film ai țării.

Ion Caramitru a decedat 

Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național din București, era internat la Spitalul Elias de mai bine de 3 săptămâni. Probeleme medicale cu care s-a confruntat în ultima parte a vieții, ținute ascunse de către familia sa, l-au făcut pe Ion Caramitru să rateze deschiderea ediţiei a XII-a SFR de la Iași, programată pe 11 august, scrie Libertatea.

Ion Caramitru a activat nu doar ca actor, cât și ca regizor. Acesta a cochetat și cu politica, fiind ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Căsătorit cu actrița Micaela Caracaș, Ion Caramitru are trei copii, toți băieți: Ștefan, Andrei și Matei.

Ion Caramitru a jucat mai multe roluri la TNB, dar a avut activități și în afara Teatrului Național. A jucat la Teatrul Sturdza Bulandra, Teatrul Odeon, Studioul Casandra, printre altele, potrivit TNB.

Citește și: 

5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

Lumea sportului, îndoliată de dispariția lui Patzaichin: „Pentru mine a fost al doilea tată!”

Playtech: ȘOC! Fotbalist celebru, desființat de fosta soție: ‘Bea foarte mult, și-a văzut copiii de trei ori în 8 ani’


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă