Actorul Dwayne Johnson, supranumit „The Rock”, spune că nu va mai folosi arme reale la filmări, după cazul Alec Baldwin

1 lună in urmă 32

Actorul hollywoodian Dwayne Johnson, supranumit „The Rock”, a anunţat că nu va mai folosi niciodată arme reale în timpul filmărilor după ce bunul lui prieten şi coleg de breaslă Alec Baldwin a împuşcat mortal o directoare de imagine în timpul unui accident petrecut luna trecută pe un platou de filmare din New Mexico, informează Reuters.

Halyna Hutchins a murit pe 21 octombrie după ce a fost împuşcată cu un glonţ tras dintr-un pistol pe care Alec Baldwin îl folosea pentru a repeta o scenă din filmul western „Rust”.

Un asistent de regie i-a spus lui Alec Baldwin că arma în cauză era „rece”, un termen folosit în industria cinematografică pentru a desemna că un obiect de recuzită poate fi utilizat în condiţii de siguranţă, potrivit Agerpres.

Dwayne Johnson, care a participat miercuri seară la Los Angeles la premiera mondială a noului său film, „Red Notice”, produs de Netflix, alături de colegii săi de distribuţie Ryan Reynolds şi Gal Gadot, a anunţat că firma lui de producţie cinematografică, Seven Bucks Productions, „nu va mai folosi niciodată arme reale”.

„Ceea ce s-a întâmplat reprezintă un scenariu îngrozitor. Îl cunosc pe Alec Baldwin de mulţi, foarte mulţi ani. Este un bun prieten de-al meu, iar gândurile mele se îndreaptă acum spre familiile tuturor celor care au fost implicaţi în acel accident”, a declarat Dwayne Johnson.

„Nu pot să vorbesc pentru alte companii de producţie, nu pot să vorbesc pentru alte studiouri, dar pot să vă spun că acel incident a creat o nouă optică şi o nouă perspectivă legată de felul în care putem să acţionăm în viitor", a mai spus starul hollywoodian.

Dwayne Johnson, unul dintre protagoniştii celor mai recente filme din franciza „Fast & Furious”, a anunţat că firma lui de producţie va folosi de acum înainte arme din cauciuc şi se va ocupa de rafinarea imaginilor în etapa de post-producţie, fără să îşi facă griji din cauza costurilor.

Împuşcătura mortală de luna trecută a readus în atenţie îngrijorările legate de utilizarea armelor de recuzită şi de condiţiile de siguranţă pe platourile de filmare. Alec Baldwin a contestat acuzaţiile potrivit cărora producţia filmului „Rust” a fost lipsită de siguranţă şi haotică.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă