Activitatea localurilor care încalcă regulile anti-COVID poate fi suspendată direct. Prefectul Alin Stoica: Avem cadrul legal. Se poate întâmpla de azi

3 săptămâni in urmă 2

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus la DigiFm că a găsit cadrul legal astfel încât activitatea restaurantelor, a teraselor și a celorlalți operatori economici care nu respectă restricțiile anti-COVID să fie suspendată, fără să mai aștepte modificarea legii, așa cum declarase ministrul de interne Lucian Bode.

Lucian Bode a anunțat luni dimineață că va propune modificarea legii privind prevenirea și combaterea efectelor epidemiei COVID pentru suspendarea activităților unui agent economic după ce a avut „una, două, trei sancțiuni”.

Dar prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat astăzi, 25 martie, că „nu mai așteptăm acea propunere” întrucât „avem cadrul legal existent”, iar măsurile pot fi luate chiar de azi.

„Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadrul legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează”, a explicat Alin Stoica.

Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi. Activitatea de control vizează deja agenții economic despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente

Prefectul Alin Stoica:

Autoritățile pot decide astăzi noi restricții în București. Printre măsurile propuse pentru aprobare în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență se numără limitarea numărului clienților în magazine, declararea programului de lucru, interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise, precum afterschool-uri, și închiderea locurilor de joacă pentru copii în parcuri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă