Acţiunile europene au înregistrat cea mai mare scădere din ultimele două săptămâni. Motivul este legat de piața muncii

1 lună in urmă 30

Acţiunile europene au înregistrat vineri cea mai mare scădere din ultimele două săptămâni, în urma unor date negative de pe piaţa americană a muncii, care indică o încetinire a creşterii celei mai mari economiii a lumii, cele mai afectate fiind companiile de retail şi cele din sectorul călătoriilor, transmite Reuters.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 0,6%, marcând cel mai declin din ultimele două săptămâni după ce datele au arătat că economia SUA a creat în august cele mai puţine locuri de muncă din ultimele şapte luni.

De asemenea, acţiunile globale au scăzut după publicarea datelor respective.

Componenta acţiunilor companiilor de retail a consemnat fost printre cele mai slabe performanţe ale zilei, scăzând cu 0,9%.

Datele negative din SUA sunt atribuite unei creşteri a infecţiilor cu varianta Delta a coronavirusului, care este extrem de contagioasă.


Dar analiştii văd şi o parte bună a acestor date, pentru că reduc probabilitatea ca Rezerva Federală să restrângă achiziţiile de active.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,37%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,08%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,36%.

Citeste si:

Fructele de pădure, noul ”aur” din Apuseni. Miile de culegători fac bani, iar producția merge aproape integral la export

 „Nu ne putem pune problema să preluăm o povară suplimentară pentru refugiaţi”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă