Acțiuni în forță împotriva mafiei italiene. O tonă de cocaină confiscată și peste 100 de mandate de arestare

1 săptămână in urmă 14

Trei descinderi de anvergură împotriva mafiei italiene au avut loc, miercuri, în trei regiuni din Italia. Ținta autorităților este clanul Mole, fondat în Calabria, unul dintre cele mai vechi și mai bogate clanuri mafiote din peninsulă, asociat mafiei `Ndrangheta, potrivit publicației italiene ANSA.

Poliția italiană a arestat peste 100 de persoane din regiunile Calabria, Toscana și Lombardia, acuzate de asociere mafiotă, trafic de droguri, camătă, șantaj, deținere ilegală de arme, spălare de bani, fraudă fiscală și corupție. Printre cei arestați se numără și un fost primar și un consilier local, care sunt suspectați că au ajutat clanul Mole.

De asemenea au fost puse sechestre preventive pe companii, bunuri imobiliare, terenuri și relații financiare.

Operazione contro la #ndrangheta su tutto il territorio nazionale.
Agenti #Squadramobile Reggio Calabria, Milano, Firenze e Livorno coordinati da Sco hanno arrestato oltre 100 esponenti della ndrangheta operanti in stretto accordo tra loro#essercisempre #16novembre pic.twitter.com/y29jfHzJYv

— Polizia di Stato (@poliziadistato) November 16, 2021

Clanul Mole, asociat mafiei `Ndrangheta, aducea cocaină din America de Sud care era apoi distribuită în țară. Polițiștii au confiscat o tonă de cocaină în urma descinderilor.

Pe lângă faptul că este cea mai bogată mafie, `Ndrangheta este considerată și cea mai impenetrabilă organizație avându-și originea într-o familie foarte bine închegată, fiind cu mult peste mafia Siciliană în ceea ce privește abilitatea de a împiedica poliția de a se infiltra printr membrii.

Este cel mai mare proces în care este implicată mafia italiană, de la procesul dintre 1986 și 1992, al Cosa Nostra, din Sicilia. Procesul este de așteptat să dureze cel puțin 3 ani și are peste 300 de acuzați, cu peste 400 de capete de acuzare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă