Acțiune dramatică a salvamontiștilor în Munții Făgăraș. Un turist a murit și altul a fost salvat după ce a căzut într-o prăpastie de 80 de metri

2 luni in urmă 18

UPDATE 09.16: Şeful Salvamont Argeş, Adrian Sănduloiu, a solicitat, pentru ziua de joi, 12 august, elicopterul pentru a interveni în zonă.

Aenonava ar urma să ia cadavrul persoanei decedate, dar şi supravieţuitorul, care a rămas peste noapte, alături de salvamontişti, la Refugiul Călţu.”Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Aceştia au precizat că turiştii sunt cetăţeni români, în vârstă de 31 - 32 de ani.

De asemenea, ciobanul care acuza stări de rău a fost predat Ambulanţei în jurul orei 4.00 dimineaţa.

ŞTIRE INIŢIALĂ Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, 11 spre 12 august, în Munţii Făgăraş, pentru salvarea unei persoane care a căzut din peretele Lespezi către Calţun.


Victima se afla la 80 de metri în abrupt. O altă persoană a murit, iar trupul urmează să fie recuperat astăzi, 12 august, cu ajutorul unui elicopter, dupa răsăritul soarelui.

Echipele au fost sesizate că două persoane au căzut din peretele Lespezi către Calţun, iar una este decedată. ”Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii.Recuperarea persoanei s-a făcut după câteva ore de intervenţie.

De asemenea, salvamontiştii din Sibiu au mai intervenit pentru salvarea unui cioban din zona Turnu Roşu care acuza stare de rău şi vomita sânge.

Citeste si:

Trei oameni au fost luați pe sus de o șoferiță începătoare pe trecerea de pietoni. Panicată, femeia a încurcat apoi pedalele VIDEO

 cinci victime, dintre care doi copii morți, după ciocnirea a două mașini și a unei căruțe

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă