Acțiune a Poliției Capitalei în noaptea trecută, după accidentele mortale de sâmbătă. Amenzi de peste 20.000 de lei și mai multe permise reținute

2 luni in urmă 4

Poliția Capitalei a anunțat că a desfășurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 februarie, mai multe controale pe străzile Bucureștiului. Conform comunicatului, citat de Ziare.com, au fost aplicate amenzi contravenționale de circa 23.000 de lei și s-au reținut sapte permise, majoritatea pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Două accidente mortale a avut loc sâmbătă, 27 februarie, Capitală! Două fetițe și-au pierdut viața în accidentul cumplit din Sectorul 2,după ce au fost lovite de o mașină, pe trotuar, în București.

Copil, accidentat mortal, pe Calea Văcărești

Mai târziu, un șofer neatent a lovit un copil de doar șapte ani, care traversa Calea Văcăresti, din Sectorul 4. Micuțul nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor medicilor ajunși la fața locului.

După ce a fost testat, polițiștii au descoperit că acesta avea 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto este cercetat pentru ucidere din culpă.

În acest context, Poliția a desfășurat o acțiune în masă în București.

41 de sancțiuni contravenționale

Conform comunicatului, în cadrul actiunii polițiștilor de la Brigada Rutieră au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.000 lei și au fost reținute 7 permise de conducere, astfel:

4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);2 pentru infracțiunile constatate;1 pentru alte situații.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

Politiștii rutieri au constatat și două infracțiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice

Un bărbat de 43 de ani, oprit la un filtru de pe o stradă din Sectorul 5,a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul indicat a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost intocmit dosar penalUn bărbat 50 de ani a condus un autovehicul în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,20 mg/l alcool în aerul expirat). I-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile și a fost sanctionat cu amendă contravențională de 1305 lei.

Foto: Poliția Română

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă