ACS Volei Turda, echipa fostei mari voleibaliste Cristinei Pârv, şi SCMU Craiova au promovat în prima ligă de volei feminin

4 săptămâni in urmă 154

La numai doi ani de la înfiinţare, echipa celei mai valoaroase voleibaliste a României din toate timpurile, Cristina Pârv, a promovat în prima ligă de volei feminin. În urma turneului de promovare desfăşurat la Craiova, echipa locală, SCMU Craiova, şi ACS Volei „Cristina Pârv” Turda şi-au asigurat accederea în primul eşalon.

Gazdele au câştigat turneul, cu trei victorii în tot atâtea meciuri, iar Turda a terminat pe locul 2, cu două succese, ratând promovarea echipele din Mioveni şi Focşani. Echipa Craiovei, multiplă campioană naţională şi paricipantă cu succes în cupele europene în anii 80, a revenit după 4 ani în prima divizie.

Cristina Pârv: „Vreau să dau ceva înapoi voleiului”

Fosta mare voleibalistă Cristina Pârv (48 de ani) s-a întors în ţară acum doi ani, după ce a trăit 27 de ani peste hotare şi a dezvoltat o academie pe modelul din fotbal al lui Gică Hagi şi deja începe să culeagă roadele.

„Totdeauna trebuie să plecăm de jos, ca să fii mare trebuie mai întâi să fii mic. Punem cărămidă cu cărămidă şi de mâine ne gândim la un alt nivel. În liga I e altceva, ne gândim la un proiect pe 3-4 ani. Este foarte greu să fii manager, e mult mai greu decât ca jucător, dar îmi place să am challenge-uri tot mai mari şi să dau ceva înapoi voleiului românesc”, a declarat Cristina Pârv după turneul din Bănie.

Din echipa turdeană a făcut parte din Nicoll Pârv de Godoy, fiica fostei mari volaibaliste, din căsătoria cu celebrul voleibalist brazilian „Giba” Gilberto Amauri de Godoy Filho. Totodată, în lotul echipei din Turda se află şi o voleibalistă din Brazilia, ţară unde Cristina Pârv a jucat şi apoi a înfiinţat o academie de volei, din care a făcut parte şi Laiza Kelly Figuereido Ferreira, în Belo Horizonte.

Cristina Pârv a început voleiul la Turda, apoi a evoluat la Dinamo, pentru ca apoi să facă performanţă peste hotare. A fost multiplă campioană în ligi puternice precum cele din Brazilia și Italia, şi căpitan al echipei naționale a României.

A jucat cu mare succes în Italia, la Volley San Lorenzo, Sabelli Conrad Fano și Virtus Reggio Calabria şi Asystel Volley, în Brazilia la Minas Clube. A participat cu naţionala României la campionate mondiale şi europene şi a fost nominalizată drept cea mai valoroasă jucătoare la Europenele din 1990 și 1998.

The post ACS Volei Turda, echipa fostei mari voleibaliste Cristinei Pârv, şi SCMU Craiova au promovat în prima ligă de volei feminin appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă