Acrobatul accidentat în urmă cu o lună şi jumătate în timpul unui antrenament a murit. Cu doar câteva săptămâni în urmă mărturisea că se simte bine

2 săptămâni in urmă 2

De Adrian Lupușor.
Publicat: 23.03.2021, 13:43.
Actualizat: 23.03.2021, 13:42

Acrobatul Circului Metropolitan care s-a accidentat în urmă cu o lună şi jumătate în timpul unui antrenament, a murit azi-noapte. Cauza morţii este în acest moment necunoscută. Şocant este faptul că în urmă cu câteva săptămâni, într-un interviu pentru Observator, artistul spunea că se simte bine şi face deja exerciţii de recuperare.

Acrobatul urma de mai bine de o lună de zile un program de recuperare, după ce fusese externat. În urmă cu nici două săptămâni, Alex declara, în exclusivitate pentru Observator, că se simte bine. Și tot el îmi spunea că peste cel mult 3 luni îl vom vedea din nou la înălţime, că nu îi e teamă să execute din nou cel mai periculos număr de circ şi că, după ce a învins moartea, se simte mult mai puternic.

În urma accidentul dramatic, medicii l-au operat pentru o dublă factură de femur. Deși, după ce a căzut de la 7 metri înălțime, de pe Roata Morții, s-a lovit foarte tare şi la cap. Din nefericire, s-a stins fulgerător.

Moarte învăluită în mister

Deocamdată, vorbim de o moarte învăluită în mister, întrucât nu știm ce a provocat decesul. Alex avea 26 de ani, iar o bună parte dintre ei i-a dedicat circului. Moartea lui lasă un băiețel fără tată și mulţi alţi oameni care-l iubeau. în durere.

"M-am trezit la spital după operație. Totul a decurs bine. Mi-a dat drumul acasă. Acum sunt ok, sunt bine, fac recuperare, fac recuperare și acasă. Mănânc bine, mă hidratez bine, de psihic are grijă și prietena mea, care tot timpul mă încurajează, îmi dă putere, ceea ce îmi trebuie acum. Am avut doar accidente minore. Asta a fost cea mai grea lovitura din viața mea. Pur și simplu s-a întâmplat. Așa a fost să fie. Așa a vrut Dumnezeu. Dumnezeu a vrut să mă țină și în viață. Dacă ei nu erau, cred că mă trăgea ața pe partea cealaltă. (...)

După 10 zile am ajuns acasă. Medicii m-au felicitat pentru operație, pentru voința de a sta în viață, de a fi luptător. Au și spus: ca mine se întâlnesc, poate, la 100. Pentru ca am avut și un corp, înainte făcând mult antrenament, m-a ajutat foarte mult. Au și spus ca sunt un caz fericit. Diagnostic: Dublă fractură de femur, partea dreaptă.

Se recupera la circ

Prima oară, medicii s-au speriat, au crezut că trebuie să mă opereze și pe mandibulă, și la creier. Între timp, micile cheaguri de la cap. mandibula. A fost totul ok. M-a operat pentru dublă factură de femur. Mi-a băgat o tija, am două șuruburi.

Acum trebuie să o iau ușor cu mișcări foarte ușoare cu piciorul operat. Să recapăt mușchii lângă femur, să pot să ridic piciorul, să ma sprijin în el. Mișcări de picior, mișcări de glezne. Mișcări de începător, cum ar fi. Ca mușchii să-și revină, să aibă un strat de forță, să-mi dea energie, ca să pot să merg, să stau în picioare.

Recuperarea o fac tot la circ. Zi de zi ma întâlnesc cu colegii, mă îmbrățișeaza, le e dor, abia așteaptă să mă vadă înapoi în arenă. Cam în 2-3 luni ma întorc, totul depinde de mine.

- Vei mai avea curajul sa te urci pe Roata Morții? Îți mai dorești asta?

- Da, de ce nu. așa suntem noi, acrobații. Nu am frică. Niciun coșmar, dorm bine, mănânc bine, râd, glumesc, vorbesc cu toatâ lumea, sunt ok", povestea Alex.

A căzut de la înălțime

Reamintim că acrobatul Alex Erlich s-a prăbuşit în gol pe 5 februarie în timp ce efectua Roata Morţii la 9 metri înălţime. Artistul avea 10 ani experienţă în domeniul. El făcea şi dresură de cai.

Acrobatul Alex Erlich era la un antrenament de rutină, unul din sutele, din cariera lui. Nimic nu anunţa tragedia. Urcat pe aşa numita "Roata morţii", artistul execută trei tumbe în aer. Salturi pe care le reuşeşte fără greşeală.

Pe imagini se vede cum la a patra încercare, sistemul de prindere cedează inexplicabil. Acrobatul se dezechilibrează, alunecă şi se prăbuşeşte în gol. De la 7 metri înălţime. În stare de şoc, partenera de scenă şi de viaţă a tănărului cere ajutorul medicilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

social observator13
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă