Acord istoric la Roma: Liderii G20 au aprobat taxarea minimă la nivel mondial cu 15% a multinaţionalelor

1 lună in urmă 30

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 21:14

129 citiri

 Liderii G20 au aprobat taxarea minimă la nivel mondial cu 15% a multinaţionalelor

Liderii statelor G20, reuniţi la Roma, au aprobat sâmbătă un acord istoric privind o reformă fiscală internaţională, care îşi propune să pună capăt paradisurilor fiscale prin introducerea unui impozit minimal de 15% din profiturile companiilor multinaţionale, transmite AFP.

''Astăzi, toţi şefii de stat din G20 au aprobat un acord istoric privind noi reguli fiscale internaţionale'', a anunţat secretarul american al trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

Unda verde va fi oficializată duminică în declaraţia finală a Summitului G20.

Acordul fusese convenit de principiu sub egida OCDE de 136 de ţări, ce realizează aproximativ 90% din PIB-ul mondial. Reforma ar urma să le permită acestor ţări să economisească 150 de miliarde dolari graţie impunerii impozitului minim.

Unul dintre obiectivele acestei reforme este ca multinaţionalele, mai ales GAFA (acronim ce desemnează giganţii Google, Amazon, Facebook şi Apple), să nu mai plătească impozite derizorii pe veniturile lor.

Franţa doreşte ca, în prima jumătate a anului viitor, când va asigura preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, să fie adoptată o directivă europeană privind impozitul minim, pentru care este nevoie de unanimitate.

Citeste si:

Un şofer român a intrat cu maşina în coloana oficială a lui Joe Biden, aflat în vizită oficială la Roma VIDEO

Un şofer român în vârstă de 40 de ani a tamponat una din maşinile blindate ale corpului diplomatic american după ce a intrat cu maşina în coloana oficială a preşedintelui american Joe...

Summit-ul G20 de la Roma, fațada pompoasă a unei lumi disfuncționale. Evenimentul de top din calendarul geopolitic anual ANALIZĂ

În acest weekend, liderii celor 20 de economii majore se va reuni pentru o întâlnire la nivel înalt la Roma. Națiunile blocului reprezintă aproximativ două treimi din polulația lumii,...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă