Accidente grave în cursa de Formula 1 de la Imola! Hamilton a făcut o eroare uriașă, Bottas și Russell au fost aproape de o tragedie | FOTO

3 săptămâni in urmă 23

Cursa de Formula 1 de la Imola n-a fost lipsită de incidente! Lewis Hamilton a surprins pe toată lumea după ce a ieșit în decor, însă până la urmă n-a abandonat. În schimb, Valtteri Bottas și George Russell au fost aproape de o tragedie.

Pilotul de la Williams și cel de la Mercedes s-au ciocnit, iar cele două monoposturi au fost grav avariate.

Always a relief to see two drivers walk away from an accident like this#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/d0FGTBnxHN

— Formula 1 (@F1) April 18, 2021

Calificările de sâmbătă au fost câștigate de Lewis Hamilton, care a bifat al 99-lea pole-position.

Incidente grave în cursa de Formula 1 de la Imola! Bottas și Russell și-au făcut praf monoposturile

În turul 31 de la Imola, Lewis Hamilton a făcut o greșeală imensă și a ieșit în decor, amintind de eroarea lui Vettel de la Hockenheim. Totuși, campionul mondial a putut continua cursa din Italia.

Hamilton reflects after a chaotic first half of the race#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/QJaY618GsV

— Formula 1 (@F1) April 18, 2021

Imediat, în turul 32, a avut loc un incident și mai grav. Finlandezul Bottas s-a ciocnit cu Russell, la o viteză de peste 300 de kilometri pe oră. Lovit la o mână, Bottas a reușit să iasă din monopost, iar după accident a avut un schimb de replici cu Russell.

⚠️ SAFETY CAR (LAP 33/63) ⚠️

Russell and Bottas have a huge coming together into Tamburello and are both out of the race

Both drivers are out of the car and okay#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/Y0xWuGm8Mb

— Formula 1 (@F1) April 18, 2021

În discuția purtată cu mecanicii Williams, Russell a tunat: „Ce naiba? Pentru ce a făcut asta?” Cele două monoposturi s-au făcut praf, cei doi au abandonat, iar o mulțime de resturi au rămas pe pistă.

Incidentul va fi analizat și FIA va comunica a cui a fost vina pentru acest accident.

De-a lungul timpului, la Imola au avut loc mai multe tragedii. Ediția din 1994 de la Imola a fost însă cu siguranță cea mai dramatică. Roland Ratzenberger a murit după ce a pierdut controlul monopostului în calificări, iar o zi mai târziu aici și-a pierdut viața marele campion Ayrton Senna, după ce a lovit un zid de beton la viteza de 211 km/h, tot în virajul Tamburello.

Circuitul de la Imola a fost deschis oficial în 1953, iar cele mai importante curse internaționale cu motoare au fost găzduite aici: Formula 1, Cursa de 200 de Mile, Campionatul Mondial de Superbike, Open-ul Internațional GT și Campionatul Italian de Moto GP2, Asia Series.

The post Accidente grave în cursa de Formula 1 de la Imola! Hamilton a făcut o eroare uriașă, Bottas și Russell au fost aproape de o tragedie | FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă