Accident teribil la Raliul Iașiului. Adrian Răspopa, unul dintre cei mai cunoscuți piloți români, dus la spital în stare critică

1 lună in urmă 45

Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă sâmbătă, 4 septembrie, după ce o maşină la volanul căreia se afla pilotul Adrian Răspopa a fost implicată într-un accident rutier în timpul circuitului din zona Hadâmbu.

Din primele informaţii, pilotul Adrian Răspopa a fost încarcerat, iar copilotul Cosmin Diacu a ieşit singur din maşină. Cei doi au fost duşi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

"Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează", au anunţat organizatorii, pe pagina de socializare a evenimentului.

Înregistrare cu un moment de pilotaj al lui Adrian Răspopa la Raliul Iașiului

Ulterior, oficialii au revenit cu un anunț, în jurul orei 15.00, referitor la starea pilotului Adrian Răspopa:

“Pilotul se află în stare critică, în șoc hipovolemic și comă postresuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigații în ceea ce privește resuscitării și intrării în operație. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului și a abdomenului și cranio-cerebral. Se fac eforturi susținute pentru menținerea în viață”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD, pentru Ziarul de Iași.

Citeste si:

 ”Textul echipei social-democrate este corect, argumentat, profesionist! Acesta trebuie votat!”

 ”Nu am fost consultat cu privire la deciziile luate care au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă