Accident înfiorător pe şoseaua Chitilei din Capitală. Motociclist, spulberat de o autoutilitară

1 lună in urmă 108

Accident înfiorător pe şoseaua Chitilei din Capitală. Din primele informaţii, şoferul autoutilitarei ar fi vrut să vireze la stânga, însă nu l-a văzut pe motociclistul care circula cu prioritate înainte de şoseaua de centură.

În urma impactului puternic, motocicleta a ajuns sub autoutilitară. Bărbatul rănit a stat întins mai multe minute pe asfalt, în aşteptarea ambulanţei.

Medicii chemaţi de urgenţă la faţa locului i-au acordat îngrijiri şi l-au transportat ulterior la spital.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. În urma incidentului, traficul pe şoseaua Chitilei s-a desfăşurat cu dificultate, şoferii fiind nevoiţi să circule pe o singură bandă.

În luna aprilie, o tânără de 32 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident între o motocicletă și un TIR în judeţul Vrancea. În timp ce se afla într-un viraj, motociclista a ajuns pe contrasens, unde a lovit un TIR. Tânăra a fost grav rănită în urma impactului și a fost găsită de medici în stop cardio-respirator. Medicii au încercat manevrele de resuscitare în ambulanță, însă la spital pacienta a murit.

Citeşte şi: Tragedie în Vrancea! Tânără motociclistă, moartă într-un accident cumplit, după impactul cu un TIR. Imagini dramatice!

De asemenea, la sfârşitul lunii februarie, un poliţist în vârstă de 30 de ani a murit după ce a intrat cu motocicleta într-o maşină, lângă Palatul Parlamentului din Bucureşti. Bărbatul ar fi mers cu motocicleta pe o roată. Acesta nu a mai putut să oprească la semafor și a intrat violent într-o altă mașină, care circula din sens opus. El era agent șef-adjunct de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere.

 Citeşte şi: Poliţist mort într-un accident cumplit lângă Palatul Parlamentului. A intrat cu motocicleta într-o maşină

De exemplu, în 2013, în UE au murit peste 4 700 de motocicliști. Accidentele mortale de motocicletă reprezintă 15 % din totalul accidentelor rutiere mortale, în timp ce mopedele reprezintă aproximativ 3 %. Împreună, aceste categorii de vehicule se află la originea a circa 18% din accidentele rutiere mortale, deși, ca număr, reprezintă doar 11% din totalul vehiculelor cu motor, conform datelor Comisiei Europene.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă