Accident cumplit pe o autostradă din Croația. 12 pelerini catolici au murit iar 32 sunt răniți

1 săptămână in urmă 23

Sambata, 06 August 2022, ora 17:56

81 citiri

Accident cumplit pe o autostradă din Croația. 12 pelerini catolici au murit iar 32 sunt răniți

Douăsprezece persoane au fost ucise după ce un autobuz care transporta pelerini polonezi a virat sâmbătă, 6 august, de pe un drum din Croația și a ajuns într-un șanț.

Se spune că toți cei 32 de pasageri supraviețuitori sunt răniți, dintre care 19 grav, scrie BBC.

Excursia, organizată de grupul catolic Frăția Sfântului Iosif, a inclus trei preoți și șase călugărițe. Călătoreau la Medjugorje, un altar catolic din Bosnia.

Pasagerii erau toți adulți polonezi, a declarat Ministerul polonez de Externe.

Toți erau pelerini în principal din Radom și Sokolow din provincia Masovian, care găzduiește și capitala Poloniei Varșovia.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 05:40 (04:50 GMT), când autobuzul în care călătoreau a virat de pe drumul A4 dintre Jarek Bisaski și Podvorec, la nord-est de Zagreb.

Ministrul justiției și procurorul general al Poloniei au ordonat Parchetului din Varșovia să lanseze o anchetă cu privire la cauza tragediei, iar doi miniștri polonezi se îndreaptă spre Croația în urma incidentului.

S-a raportat inițial că 11 persoane au fost ucise, dar încă o persoană a murit mai târziu în spital.

„Unii dintre pasagerii răniți luptă pentru viața lor”, a declarat ministrul croat de interne Davor Bozinovic.

Ministerul polonez de Externe a declarat că șoferul nu ar fi fost considerat printre victime, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Premierul croat Andrej Plenković și-a exprimat condoleanțe familiilor victimelor, adăugând într-o postare pe Twitter că serviciile de urgență fac tot posibilul pentru a ajuta.

Pelerinaje în orășelul Medjugorje sunt foarte populare în Polonia, în urma unor rapoarte conform cărora copiii locali au văzut acolo o viziune a Fecioarei Maria în anii 1980.

Incidentul este al doilea accident de autobuz în Croația în această vară. În iulie, zece turişti din Kosovo au murit într-un accident de autobuz în estul ţării.

Citeste si:

Cine este Asztalos Csaba, șeful CNCD. Membru al instituției încă de la înființare și președinte de 17 ani

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) este condus de peste 17 ani de către Asztalos Csaba, care de altfel este membru al instituției încă de la înființarea sa în 2002....

AUR își trimite politicienii la școală. Cu ce se ocupă academia condusă de Claudiu Târziu

Partidul AUR a început să își trimită politicienii la școală, iar în acest sens a creat ”Academia AUR”, o ”școală politică a partidului, formată în vederea instruirii continue a...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă