Accesul lui Donald Trump pe Facebook și pe Instagram, blocat pentru cel puțin două săptămâni, până după ceremonia de învestire a noului președinte al SUA

1 lună in urmă 1

Mark Zuckerberg, CEO Facebook

"Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore au demonstrat în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas ca președinte pentru a submina tranziția legală și netulburată de putere către succesorul său, Joe Biden", constată dur Mark Zuckerberg, în debutul mesajului său.

Managerul general şi preşedintele Facebook a subliniat că mesajele liderului de la Casa Albă au fost îndepărtate de pe platformă pentru că efectul lor și "cel mai probabil și intenția lor" au fost să incite la și mai multă violență. "Decizia sa de a folosi platforma pentru a gira mai degrabă decât pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat pe bună dreptate oamenii din Statele Unite și de pe tot globul", a scris Zuckerberg.

"Prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să ne asigurăm că următoarele 13 zile care au mai rămas până la inaugurare vor trece în liniște și în acord cu normele democratice", arată Zuckerberg.

Fondatorul Facebook atrage atenția și că președintelui i s-a permis să folosească platforma în ultimii ani în baza regulilor companiei și că au fost îndepărtate conținuturi sau au fost emise atenționări pentru unele postări care încălcau aceste norme.

"Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și la discursuri controversate. Dar contextul actual este fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la o insurecție violentă împotriva unui guvern ales democratic", a mai arătat Zuckerberg.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă