Accesul în instituții de cultură și restaurante, POSIBIL cu test pentru Covid. Claudiu Năsui, anunț despre evenimentele private

1 săptămână in urmă 2

Testarea rapidă, soluția pentru redeschiderea restaurantelorTestarea rapidă, soluția pentru redeschiderea restaurantelor

Românii ar putea participa la nunți și alte evenimente private dacă se vor testa pentru Covid-19 înainte. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care a precizat că testarea rapidă este luată în calcul ca soluție inclusiv pentru a permite accesul în instituții de cultură și restaurante. 

VINERI, 02 APRILIE 2021, 16:36

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”Este și testarea o soluție. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc și chiar o discutăm în momentul acesta, să vedem cum poate fi operaționalizată”, a anunțat Năsui vineri, la un post TV. 

Ministrul a subliniat că își dorește redeschiderea economiei cât mai repede, dar a insistat asupra faptului că acest lucru nu poate fi posibil fără respectarea măsurilor de protecție. Năsui a subliniat că singura soluție pe termen lung este vaccinarea. 

”Ca ministru al Economiei, nu pot decât să sper într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, dar cu respectul tuturor normelor epidemiologice. Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializați care înțeleg impactul lor și care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalități în care să putem redeschide în condiții de siguranță și sectorul HoReCa și toată economia.

Deocamdată, suntem la stadiul de discuție pentru a găsi soluții atât cu industria, cât și cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 și prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluție durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a mai spus ministrul. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă