Acces CONDIȚIONAT la evenimentele în aer liber. Ministrul Culturii cere adeverință de vaccinare sau test negativ

1 lună in urmă 1

Ministrul Culturii anunță reguli pentru participarea la evenimentele în aer liberMinistrul Culturii anunță reguli pentru participarea la evenimentele în aer liber

Persoanele care vor dori să meargă la evenimentele organizate în aer liber ar putea avea acces doar dacă prezintă o adeverință de vaccinare, un test negativ Covid sau un document care să ateste că au trecut prin boală. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

MARŢI, 09 MARTIE 2021, 13:11

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Ministrul Culturii a precizat că aceasta este propunerea pe care o susține în cadrul discuțiilor avute de instituţia pe care o conduce cu INSP şi cu operatorii culturali pentru reluarea evenimentelor medii şi mari în aer liber.

”În acest moment suntem în discuţii cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu operatorii economici culturali cu privire la reluarea evenimentelor medii şi mari in aer liber. Noi avem câteva propuneri pe care le vom înainta. Avem în vedere pentru accesul participanţilor la eveniment ori prezentarea unei adeverinţe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală şi are deja anticorpii formaţi. Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare rapid”, a declarat Gheorghiu la un post TV. 

Gheoghiu a adăugat că această măsură ar exclude impunerea unei limite a numărului spectatorilor. 
”În momentul de faţă, evenimentele în aer liber cât şi cele din interior sunt limitate la 500 de persoane. În momentul în care vom avea o rată de vaccinare care ne va da motive să fim optimişti, atunci, repet, noi vom pleda pentru eliminarea acestei limite”, a explicat ministrul. 

Porpunerile Ministerului Culturii vor fi trimise INSP, iar decizia va fi luată de ”cei din zona epidemiologică”. Gheorghiu a mai precizat că susține reluarea evenimentelor în aer liber, însă cu reguli clare. 

”Dacă ne uităm în restul Europei, în Marea Britanie festivalurile ar începe undeva prin luna iunie, iar Olanda şi-a propus ca acestea să fie deschise undeva prun luna iulie. Aşadar, suntem şi noi în aşteptare legat şi de proiectul celor de la Comisia Europeană vizavi de paşaportul verde digital. Această comisie a anunţat că va prezenta public pe 17 martie o variantă. Iată că sunt mai multe componente de care depinde o discuţie finală în acest sens. Odată cu venirea vremii potrivite pentru evenimente în aer liber, eu sper să fim într-o fază în care să avem nişte reguli clare care să permită desfăşurarea unor astfel de evenimente”, a adăugat ministrul. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă