”A zis ’nu domne, te duci și joci!’”. Liță Dumitru, amintiri memorabile de pe Ghencea

1 săptămână in urmă 7

  • Preliminarii CM: Kazahstan - Finlanda, marți, 17:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Anglia - Ungaria, marți, 21:45, Digi Sport 1

Legendarul fotbalist român a mărturisit că nu spera să mai vadă stadionul Ghencea, mai ales în starea în care se prezintă astăzi. Liță Dumitru s-a declarat impresionat de arena roș-albaștrilor care găzduiește și meciul României din preliminariile Mondialului.

”Nu mai speram să ajung aici!” Legendarul Liță Dumitru, impresionat de noua arenă Ghencea

Marele fotbalist a rememorat o întâmplare de la inaugurarea stadionului Ghencea, din 7 aprilie 1974, când a fost introdus pe teren în meciul cu OFK Beograd deși era bolnav și a mărturisit că regretă că nu a putut ajunge și la inaugurarea noii arene din această vară.

Totodată, Liță Dumitru a povestit că, în momentul în care a revenit în România și a trecut pe lângă stadionul Giulești, a fost încercat de emoții puternice și i-au dat lacrimile pentru că arena Rapidului îi aduce aminte de copilărie.

Nici nu mă gândeam că pot să ajung vreodată să văd acest stadion. Nu mai speram să ajung aici. Am venit cu mare plăcere. Trebuie să fii norocos să ai posibilitatea ca fotbalist să joci pe acest stadion. Sută la sută va fi o atmosferă frumoasă și ar fi păcat ca echipa să nu câștige.

Când am inaugurat, domnul ministrul Ion Coman m-a adus de acasă. Aveam o răceală și nu am putut să joc. A zis ’Nu domne, te duci și joci!’. Am jucat o repriză cu OFK Beograd. Mă uit acum, așa stadion frumos, trebuie să ai mare noroc în viață să joci pe un stadion ca ăsta.

Suntem departe de Europa, dar condițiile de joc și antrenament sunt la fel și ar fi păcat să nu câștigăm astăzi și în continuare. Când am venit prima dată acum vreo două luni în România, conducea soția, am trecut pe lângă Giulești. Mi-au dat lacrimile pentru că și Giuleștiul este pentru mine copilăria care nu se uită niciodată. Dar, cele mai mari performanțe aici (n.red. în Ghencea) le-am avut”, a declarat Liță Dumitru la Digi Sport Special.

Etichete: giulesti , romania , ghencea , armenia , cm 2022 , lita dumitru
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă