A uitat de partidele pentru FCSB! Ciprian Tătărușanu: „Penalty-ul apărat cu Inter, cel mai frumos din carieră!”

2 săptămâni in urmă 12

Fostul internațional Ciprian Tătărușanu a devenit, recent, primul portar al celor de la AC Milan care apără un penalty în derby-ul cu Inter Milano, în ultimii 40 de ani.

S-a opus șutului lui Lautaro Martinez de la punctul cu var, iar AC Milan a obținut un punct în fața marii rivale, scorul final fiind 1-1.

Portarul român a declarat că această paradă, în fața lui Martinez, este cea mai frumoasă din cariera sa, chiar dacă de-a lungul timpului a demonstrat că este un foarte bun portar de la 11 metri.

Penalty-ul apărat lui Lautaro Martinez, cea mai frumoasă paradă!

În cariera sa, conform Transfermarkt, Ciprian Tătărușanu a ajuns la 10 penalty-uri apărate în timpul regulamentar: două pentru FCSB (Fernando Torres, Xisco Munoz), unul pentru Fiorentina (Andrea Belloti), patru pentru Nantes (Nabil Fekir, Kylian Mbappe, Nolan Roux, Clement Grenier), două pentru naționala României (Dusan Tadic și Marko Jankovic) și unul pentru AC Milan (Lautaro Martinez).

De asemenea, s-a aflat între buturi la calificările celor de la FCSB în fața celor de la Ajax Amsterdam și Grasshopper Zurich, din Europa League. De fiecare dată, a intervenit providențial. Cu toate acestea, consideră că lovitura apărată lui Lautaro Martinez este cea mai frumoasă și cea mai importantă din întreaga sa carieră.

„Am apărat atâtea penalty-uri în cariera mea, dar acela e cel mai frumos. Nu ştiam că de 40 de ani un portar al lui Milan nu mai apărase un penalty în derby, sunt foarte bucuros, iar faptul că am reuşit chiar contra lui Inter îi dă ceva în plus. L-am studiat pe Lautaro, ca şi pe alţi jucători de la Inter, posibili executanţi de penalty-uri. A fost o paradă frumoasă. Fac parte din una dintre cele mai puternice echipe din lume. Acest sezon este o poveste frumoasă. Îmi pare rău pentru accidentarea lui Maignan (francezul Mike Maignan, portarul titular, n.red.), dar sunt bucuros că pot juca la acest nivel şi sper să fiu bine din punct de vedere fizic şi să am şi alte prestaţii de nivel ridicat”, a declarat Ciprian Tătărușanu, pentru presa din Italia.

The post A uitat de partidele pentru FCSB! Ciprian Tătărușanu: „Penalty-ul apărat cu Inter, cel mai frumos din carieră!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă