A treia zi de anchetă la ”Matei Balș”. Cadrele medicale, chemate la audieri

1 lună in urmă 12

A treia zi de cercetări la Matei BalșA treia zi de cercetări la Matei Balș

Cercetările în cazul tragediei de la Institutul ”Matei Balș” continuă duminică. Criminaliștii s-au întors la locul tragediei, în timp ce la Serviciul Omoruri au loc noi audieri, relatează Realitatea Plus. 

DUMINICĂ, 31 IANUARIE 2021, 08:59

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Sâmbătă, șase persoane - cadre medicale și rude ale pacienților - au fost audiate de anchetatori. Asistenta-șefă a admis că în saloane era frig, însă a negat că ar fi fost folosite instalații improvizate de încălzire. 

Cercetările continuă și la fața locului, unde sunt prezenți specialiștii de la INSEMEX, cei de la Omoruri și cei de la ISU. 

Nereguli grave descoperite la ”Matei Balș” - RISC de incendiu. Detalii din raportul ISU din 2020

În tragicul incendiu de vineri au murit cinci oameni. Trei victime au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, mult timp după intervenția echipelor de urgență. Sâmbătă, a fost confirmat decesul unuia dintre pacienții transferați la alt spital în urma incendiului, fiind vorba despre un bărbat de 70 de ani, care era intubat. Decesul acestuia nu a fost cauzat de incendiu.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului. 

Citește și: VIDEO Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat primele MĂSURI după incendiul de la Institutul „Matei Balș”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă