A sunat la 112 să anunțe că fiul lui s-a urcat la volan, dar polițiștii nu l-au găsit. Băiatul de 17 ani a murit apoi în accident

1 săptămână in urmă 12

Tatăl adolescentului de 17 ani care și-a pierdut viața în urma unui accident rutier produs pe un câmp din județul Vaslui spune că a alertat autoritățile imediat după ce băiatul i-a spus că s-a urcat în mașină și conduce pe dealuri. Polițiștii nu l-au găsit abia a doua zi: mașina era răsturnată pe un câmp, adolescentul de 17 ani era mort, iar fratele său în șoc hipotermic.  

Echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Ambulanța Vaslui au fost dirijate luni dimineață pe un câmp din zona Hușului, autoritățile anunțând că victimele unui accident rutier, un adolescent de 17 ani și fratele său, în vârstă de 16 ani, au fost descoperite după ce le-au localizate cu ajutorul telefonului mobil.

Cei doi erau frați, iar după ce s-au răsturnat cu mașina de mai multe ori pe un câmp, fratele mare care era la volan a murit, iar cel mic a fost rănit. Accidentul se produsese cu ore bune înainte, însă băiatul care a supraviețuit, aflat în șoc hipoternic, ce a a reușit cu greu să găsească telefonul mobil pe câmp după ce a reușit să iasă din mașină. Și-a sunat prima dată mama pentru a o anunța de accident, neștiind să spună unde se află.

Rudele sosite la fața locului au suferit un șoc, fiind asistate de cadrele medicale de la ambulanță. Tatăl celor doi adolescenți afirmă că fiul său a reușit să își cumpere singur mașina, deși era minor. El acuză că un consătean a vândut mașina fiului său la sfârșitul săptămânii trecute, fără a anunța pe vreunul dintre părinți.

Și-a cumpărat mașina pentru trece dealul la iubită

Mihai, cel mai mare dintre frați, era elev în ultimul an la un liceu din Huși și era pasionat de motoare și mașini. Când și-a anunțat tatăl că vrea să-și cumpere o mașină cu care să se deplaseze la iubita pe care o avea într-un sat vecin, părintele nu a fost de acord.

„I-am spus să termine școala, să facă 18 ani și să ia permisul. Dar el nu m-a ascultat. Și-a luat mașina asta fără să ne spună. Proprietarul nu ne-a sunat pe noi părinții să ne spună că îi vinde mașina. Dacă nu ar fi avut-o, nu se întâmpla nenorocirea asta”, spune tatăl victimei.

În fața polițiștilor, bărbatul care a vândut mașina la negru a susținut că adolescentul i-ar fi spus că o ia pentru dezmembrări. Că nu i-ar fi dat plăcuțele de înmatriculare și nici cartea mașinii. În realitate însă, adolescentul posta fotografii cu mașina respectivă pe Facebook încă din vară, când și-a anunțat intenția de a o cumpăra.

A sunat la 112 să anunțe că fiul lui s-a urcat la volan, dar polițiștii nu l-au găsit. Băiatul de 17 ani a murit apoi în accident

La sfârșitul săptămânii trecute, când a avut toți banii ceruți – 1.450 lei – a primit mașina și cheile. Nu a dus însă autoturismul acasă, de teamă că tatăl îl va certa. Când au aflat că fiul și-a cumpărat mașina, tatăl a luat mașina din curtea unde o ascunsese și a dus-o acasă.

Duminică, Mihai și-a luat fratele cu un an mai mic și a plecat la plimbare cu mașina, fără știrea părinților. La un moment dat, și-a sunat tatăl și l-a anunțat că „se dă cu mașina” pe dealuri.

Tatăl a sunat la 112, polițiștii s-au răstit la el

„M-a sunat Mihai: tata, eu plec cu mașina să mă trag pe deal. I-am spus: nu te duci nicăieri că anunț poliția. El nu, tată, nu vin, eu mă duc. Ăsta a fost ultimul lui cuvânt: eu mă duc. Am sunat al politie, să anunț. Au venit  două mașini. El nu a mai răspuns la telefon, intra doar căsuța vocală”, a povestit tatăl adolescentului.

A sunat la 112 să anunțe că fiul lui s-a urcat la volan, dar polițiștii nu l-au găsit. Băiatul de 17 ani a murit apoi în accidentTatăl băiatului decedat în accident

Bărbatul a sunat la 112 duminică la ora 14.25. Două echipaje de poliție s-au deplasat în zonă pentru verificări, însă polițiștii nu au reușit să-l găsească pe băiatul care se urcase la volan fără permis.

Tatăl a povestit că a sunat la Poliție tocmai pentru a preîntâmpina o tragedie, dar polițiștii care au ajuns la locuința lor s-au răstit la el, că nu ar fi fost suficient de prudent. Părintele spune însă că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a nu se ajunge la o tragedie. A conștientizat că fiul său, minor fiind, ar putea fi un pericol, că ar putea da cu mașina peste cineva și nu a ezitat să anunțe poliția. După ce au făcut câteva deplasări cu mașinile de poliție prin comună, echipajele s-au retras. Telefoanele celor doi frați nu s-au mai deschis până luni dimineața.

Găsit mort a doua zi

„Eram pe câmp, la muncă. M-a sunat nevasta să vin acasă că Mihai e mort.  L-am sunat pe Paul (fiul mai mic n.r.), dar nu știa să spună unde este. Spunea că vede în jur o casă părăsită și niște baloți. M-a bufnit plânsul și am plecat. Nu trebuia să se întâmple una ca asta. I-am spus că îi dau bani să plătească pe cineva să îl ducă cu mașina la prietena lui, să nu se urce la volan, dar nu m-a ascultat”, a adăugat tatăl îndurerat.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au precizat că polițiștii verifică toate împrejurările care au condus la producerea accidentului rutier, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Oficialii IPJ au confirmat că în cursul zilei de duminică s-a înregistrat un apel la 112 din partea familiei victimei, însă au precizat că nu pot oferi alte detalii legate de cum a decurs interve

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă