A suferit traume din cauza rasismului, iar acum a ajuns un idol. Ce a păţit Benny Adegbuyi în România: "E dureros!"

2 luni in urmă 30

Liga 1: UTA - Astra, luni, 17:30, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Sepsi, luni, ora 20:30, Digi Sport 1

Prin ce a trecut Benny Adegbuyi în România

Galerie Foto

Cota sportivului nostru "a explodat" după succesul uriaş din acest weekend, dar Benny Adegbuyi nu a fost întotdeauna atât de popular la noi în ţară. 

Luptătorul născut dintr-o mamă româncă şi un tată nigerian a trecut şi prin momente neplăcute în ţara noastră. Benny Adegbuyi a povestit cum a avut de suferit din cauza culorii pielii.

"M-am lovit de rasism în România. Și acum mă lovesc, pe rețelele sociale. Primesc mesaje răutăcioase, precum «Cioară», «Negrule», «Du-te la tine în țară!», «Țiganule». E frustrant și dureros! Eu mă consider român! M-am născut aici și vorbesc românește.

E dureros... Cred că rasismul vine din partea celor care nu au educație și nu pot trece peste culoarea pielii. Dar, spre deosebire de alte țări, în România e mai bine. Nu am avut parte de rasism exagerat în România. Au fost răutăți", spunea Benny Adegbuyi, în 2019, la GSP Live.

Benny Adegbuyi, după ce l-a făcut K.O. pe Badr Hari: "I-am dat peste nas, român puternic!"

Benny Adegbuyi s-a întors triumfător în țară după victoria fantastică în fața lui Badr Hari în cadrul galei de kickbox Glory 76, de la Rotterdam.

”KO e KO. I-am dat peste nas, român puternic. Pentru asta m-am pregătit, am stat departe de casă atâta vreme. Consider că am fost foarte ofensiv, nu am făcut pasul înapoi, am fost foarte puternic și asta l-a surprins, calculele lui erau altele.

Mi s-a părut dubios arbitrajul, știam că dacă va fi meciul strâns, fiind olandez și fiind o legendă, va fi avantajat el, dar până la urmă am schimbat eu decizia, nu m-am lăsat la mâna lor,” a spus Benny Adegbuyi, care s-a declarat mândru că a ridicat tricolorul la finalul confruntării de sâmbătă.

Născut pe 24 ianuarie 1985 la Cluj Napoca, Benny Adegbuyi, sportiv cu mamă româncă şi tată nigerian, a declarat în repetate rânduri că se simte român şi este mândru de acest lucru.

Etichete: benny adegbuyi , badr hari , glory 76
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă