A saptea transa de vaccin Pfizer BioNTech soseste in Romania. Cum sunt repartizate pe regiuni cele 163.800 de doze

3 săptămâni in urmă 14

O noua transa de vaccin produs de companiile Pfizer/BioNtech ajunge pe 1 februarie in Romania. E vorba de 163.800 de doze, care vor fi duse pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara. https://ziare.com/international/stiri-internationale/a-treia-doza-de-vaccin-covid-ar-putea-fi-introdusa-1659628

Urmatoarea livrare de vaccin Pfizer va fi facuta pe 8 februarie. Prin aducerea acestei cantitati, Pfizer recupereaza pentru perioada in care a pus prea putin ser la dispozitie din cauza unor probleme de productie.

Cele 163.800 doze Pfizer BioNTech, sunt livrate dupa cum urmeaza:
- Centrul National de Distributie Bucuresti: 81.900 doze;
- Centrul Regional de Distributie Brasov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din
totalul dozelor de vaccin alocate Centrului National de Distributie Bucuresti.

Transportul va fi executat cu o autospeciala a MApN, insotita de autospeciale ale
jandarmeriei si politiei, cu respectarea lantului de frig);
- Centrul Regional de Distributie Cluj: 12.870 doze;
- Centrul Regional de Distributie Constanta: 22.230 doze;
- Centrul Regional de Distributie Craiova: 16.380 doze;
- Centrul Regional de Distributie Iasi: 10.530 doze;
- Centrul Regional de Distributie Timisoara: 19.890 doze.

"Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale
terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa", arata autoritatile.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

Mai puteti citi

Marturia cutremuratoare a medicului de la Matei Bals care a spart geamurile pentru a ajunge la pacienti: "Ardeau de vii si strigau dupa ajutor!"Metoda neobisnuita folosita de o femeie pentru a-i distrage atentia unui hot: i-a facut sex oral pana la venirea politistilorINTERVIU Cum a ajuns Romania de la "ciuma Europei" la una din putinele tari in care numarul cazurilor de COVID e in scadere. Explicatiile unui expert in sanatate publicaFenomenul Maldive: Cum au ajuns excursiile exotice mai ieftine decat o vacanta in RomaniaEXCLUSIV Ce investitie uriasa face Simona Halep in zona exclusivista a Marii Negre
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă